Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Charles Aznavour és a francia sanzon

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Charles Aznavour és a francia sanzon

Aktuális előadások



Charles Aznavour és a francia sanzon: Jordán Adél és Bardóczy Attila estje

Zongorán közreműködik: Wagner-Puskás Péter 

 

Az örmény családban született Charles Aznavour (1924-2018) sanzonénekes, zeneszerző és filmszínész az embermentő tevékenységéért és második világháborús hősiességéért 93 évesen kapta meg Jeruzsálemben a Raoul Wallenberg-emlékérmet. A rangos kitüntetést többek közt azzal érdemelte ki, hogy amikor a szülei Franciaország náci megszállásának idején zsidókat bújtattak, az akkor alig húsz éves Charles és testvére többször a saját ágyukat ajánlották föl az üldözötteknek. Aznavour – aki hosszú élete során 1300 dalt írt és akinek lemezei 180 millió példányban keltek el a világban – élete végéig aktív volt, a 95. születésnapja alkalmából azt tervezte, hogy koncertezik Franciaországban, Japánban, Svájcban, Ukrajnában, sőt Izraelben is, ahol öt évvel ezelőtt lépett volna föl.

Ezen az estén Aznavour, valamint a francia sanzon olyan világhírű nagyságainak dalait hallhatjuk, mint Édith Piaf, Yves Montand, Gilbert Bécaud, Charles Trenet. A nagy, zenei utazáson Bardóczy Attila, Jordán Adél és Wagner-Puskás Péter lesz a kísérőnk.

Bardóczy Attila színművész, aki – habár 1983-ban próza szakon végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskolán – a kivételes énekhangjának köszönhetően a magyar zenés színházak egyik legnépszerűbb művésze. Egyben a francia kultúra nagy rajongója, aki nemcsak énekel franciául, de darabokat is fordít magyarra. 1996-ban a párizsi sanzonverseny legjobb külföldi előadói díját nyerte el.

A többek között Junior Príma-, Máthé Erzsi- és Arany Medál-díjas Jordán Adél a Katona József Színház színművésznője, aki színpadon és filmekben is felejthetetlenül emlékezetes alakításokat nyújt. Jellegzetes karaktere és mesterségbeli tudása nemzedéke legjobb művészeivé közé emeli, s ennek igazságáról most a Zsidó Kulturális Fesztivál közönsége is meggyőződhet. Tartsanak velünk a francia sanzon gyönyörűségesen különleges és különlegesen gyönyörű világába! Bon voyage!

 

* Ez az esemény a Holokauszt 80. Emlékév keretében valósul meg.

* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánló


A godfater., az alig 2 éve alakult, de már Artisjus- és Fonogram-díjas, sokak által csak új, honi supergroupként emlegetett rockformáció.…

Az ismerős történet új köntösben – Lackfi János meséjével

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!