Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Zöld stand-up – Est a fenntarthatóságról: Litkai Gergely, Janklovics Péter, Szabó Balázs Máté

Zöld stand-up – Est a fenntarthatóságról: Litkai Gergely, Janklovics Péter, Szabó Balázs Máté

Dumaszínház est

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 6. szerda, 19:00

A Dumaszínház és a Game On projekt bemutatja:

Zöld stand-up – Est a fenntarthatóságról

A bolygót unokáinktól kaptuk kölcsön, ám jelenleg törlesztési moratórium van, sőt nemsokára még az is lehet, hogy elárverezik az egészet. Az est fontos kérdésekre keres választ, az elméletet az egyén próbakövével szembesítve. Lehet-e fenntarthatóan élni? Lehet-e zölden enni, közlekedni, szemetelni? Van-e jövőnk, és mennyiben tesszük tönkre módszeresen? Jó válasz-e a Föld pusztítására saját magunk pusztítása?  Mit gondol Björn Thunberg a húgáról? Miért repülünk olyan helyekre, amik többek között ennek hatására tűnnek el? Hogyan beszéljünk a klímaváltozásról és hogyan hozzuk szóba a biodiverzitást egy családi ebéden? Miért fogyasztanak annyi energiát a pornó site-ok, mint egész Belgium? Égető kérdések, őszinte válaszok Janklovics Péter, Litkai Gergely és Szabó Balázs Máté tolmácsolásában.

Az est a Game On projekt keretében a DEAR (Development Education and Awareness Raising programme) támogatásával és a CEEweb for Biodiversity együttműködésével jött létre.
Bővebben a projektről: https://climategame.eu/
Bővebben a CEEwebről: http://www.ceeweb.org/

 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!