Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Zenél a világ! - Az andoki indiánok zenéi és hangszerei - Hang-szer-szám

Zenél a világ! - Az andoki indiánok zenéi és hangszerei - Hang-szer-szám

Hang-szer-szám, Zenél a világ!: Az andoki indiánok zenéi és hangszerei

Közreműködik: Los Andinos (Bódi Árpád, Horváth Árpád, Kiss Lajos, Lendvai Tibor, Tárnok Ákos – andoki pánsípok, andoki furulyák, andoki fuvolák, charango, bandolin, mandolin, gitár, hegedű, dobok, ütők, bőgő).

 több

A sorozat főszereplői a zene „szerszámai” – a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élőzene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. Ebben a félévben újból nekivágunk a nagyvilágnak. Különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a szombat délelőtti koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon.

A többi pánsíphoz hasonlóan az andoki siku is különböző hosszúságú, különböző hangmagasságokra hangolt zárt végű csövek sorozatából áll. Ezek a tacuara nevű bambuszféleségből készülnek, a csövek zárt végét a nád természetes csomója alkotja. A sípokat ugyanebből a nádból hasított, keresztirányban rákötözött merevítő lécek tartják egybe. A siku különlegessége, hogy a teljes diatonikus hangsor két sípsorból áll össze, amelyet hagyományosan két zenész külön szólaltat meg, de manapság gyakori, hogy a két sort lépcsőzetesen összeillesztik, hogy egyetlen játékos kezelhesse. (Wikipédia)

Ajánló


A legújabb európai turnéja keretében Budapestre is ellátogat az amerikai EVANESCENCE, 2019. szeptember…

Hunyady Sándor FEKETESZÁRÚ CSERESZNYE színmű két részben

A Fecske Puccini egyetlen könnyedebb műfajú, kései műve, amelyet egy bécsi színház igazgatóinak…