Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Zakir Hussain Rhythm Ensemble

Zakir Hussain Rhythm Ensemble

Zakir Hussain „a tabla királyaként” ismert mind a klasszikus indiai, mind a világzene és a fúziós jazz világában. A hindusztáni klasszikus zenei hagyomány és a kortárs, nyugati irányzatok ötvözésével korán kiérdemelte különleges rangját, amelyet aztán újabb és újabb nagy sikerű együttesekkel, lemezekkel és filmzenékkel nyomatékosított.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 1. hétfő, 20:00

Az 1951-ben Mumbaiban született Hussain hároméves korától kapta ütősleckéit az észak-indiai stílusok mestereként ismert édesapjától. Csodagyerekként, tizenkét évesen kezdett turnézni, 1970-ben Pandit Ravi Shankart kísérte New Yorkban. Virtuóz hangszerszólóinak és színpadi kisugárzásának hamar híre ment, így miközben zenetudományból doktori fokozatot szerzett Washingtonban, már legendás előadók hívták produkcióikba, így Mickey Heart is, akinek Diga Rhythm Band, majd Planet Drum nevű együttesében szerepelt. Az igazi áttörést azonban az 1974-ben megalakuló Shakti eredményezte, melyben John McLaughlinnal és L. Shankarral nemcsak a nyugati és az indiai zenei kultúrát kötötték össze, hanem az észak-indiai hindusztáni és a dél-indiai karnatikus hagyományt is. Hasonlóan emlékezetes volt együttműködése a nyolcvanas években Jan Garbarekkel, illetve Charley Lloyddal a Sangam trióban.
A Müpába legújabb zenekarával érkezik, melyet két világhírű ütőssel és egy kiváló, fiatal sarangi-játékossal alkot. Elmondása szerint programjuk koncertről koncertre újjászületik, így biztosra „csak” egy fergeteges ritmusokban és lenyűgöző hangszerszólókban gazdag, a hindusztáni zene minden mélységét és szárnyalását magában foglaló koncertet ígérhetünk.

tabla: Zakir Hussain
sarangi: Sabir Khan
mridangam: Anantha Krishnan
dholak: Navin Sharma

Ajánlatunk


Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!