Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Žagar – Shaman’s Call / HEY, JUNE!

Žagar – Shaman’s Call / HEY, JUNE!

„Az ősi kultúrákban a dobok és az ütőhangszerek tették lehetővé a sámán számára, hogy megváltozott tudatállapotban utazhasson a fizikai és szellemi világok között.” (Michael Drake)


 több

Aktuális előadásokA Zságer Balázs vezette Žagar zenekar megalakulása óta megalkuvás nélkül, bátran járja saját útját, és inspiráló, felemelő világot teremt közönségének. A hazai elektronikus zenei színtér kiemelkedő szereplőjeként koncertjeiken mindig megújulnak. Új lemezükön nagy szerepet kap a természet és a természetfeletti. A témaválasztások most minden eddiginél szürreálisabbak: indián diablerók, trópusi rituálék, éneklő gombák és révülő tigrisek. Mindehhez Afrika és Dél-Amerika törzsi ritmusvilágát és a keleti zenék meditatív szellemiségét hívják segítségül. Ezúttal olyan művészekkel lépnek színpadra, mint Barabás Lőrinc, Gozlán Fatima, Ibro Fall és Bakai Márton. Hangszereléseikben számos új, érdekes hangszer is megjelenik, így az arab darbuka, djembe vagy a perzsa ney és az afrikai balafon. Természetesen ez alkalommal is nagy hangsúlyt fektetnek a látványvilágra.
Local Broadcast című debütáló lemezük és a Szezon című film zenéje után a Wings of Love hozott popsikereket a csapatnak. Light Leaks című lemezük számos nemzetközi blogon visszhangra talált, számait több brit rádió, köztük a BBC is játszotta. Az együttes több európai turnén van túl, játszottak már a Depeche Mode előzenekaraként is. Zenéik számos filmben és sorozatban hallhatóak, így a CSI Helyszínelőkben is.

Žagar:

ének, billentyűk, programozás: Zságer Balázs
basszusgitár: Zságer Varga Ákos
dob: Lázár Tibor

Vendégek:

trombita: Barabás Lőrinc
balafon, djembe, ütőhangszerek: Ibro Fall
ney, darbuka, djembe, ütőhangszerek: Gozlán Fatima
hegedű: Bakai Márton
ének: Tünde Olubukunola „Bukky”

Ajánló


Műsor: VIVALDI: A négy évszak, BACH: d-moll toccata és fúga, Három QUEEN-dal orgonán,…

A Havana D'Primera napjaink legkeresettebb kubai zenekara. A zenekar, amelyet Alexander Abreu alapított…

Juan Diego Flórez a "bel canto" tenorok közül is a legkülönlegesebbek közé tartozik.…