Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


William Shakespeare: A vihar

William Shakespeare: A vihar

A meseszerű fordulatokkal és természetfelettiséggel átitatott A vihar Shakespeare kései mesterműve a megbocsátásról, a nagylelkűségről és a megvilágosodásról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 20. szerda, 19:00

William Shakespeare
A vihar
zenés komiko-tragédia

Shake it!
Asszem, a koktélra szokták mondani, mármint a fenn világló címet.
Namármost A vihar az több értelemben véve is koktél (na nem hűsítő piña colada). Merthogy A vihar már alapjáraton kicsit Shakespeare-összes.

Összegző cucc, a nagy tragédiák párlata, amely összeborul egy reneszánsz útirajz trópusi levegőegében a komédiák könnyedségével. Van idősödő-érett uralkodó, mint a Cymbelinben; van szerelmespár, mint a Romeo és Júliában; van tündér, mint a Szentiván éjiban; van vadember (a fene tudja, kinek a rokona ‒ a sírásóé-e vagy Edmundé a Learből...), van egy halom árulás, amelyeknek nem árulom el az idézetjelölését, mert túl sok volna egy ekkora lehelletnyi íráshoz.

Ugyanakkor más miatt is koktél a mi Viharunk (turmix is lehetne, de jócskán van benne alkohol). Merthogy a Shakespeare által természetes módon, bár valószínűleg tudat alatt belepakolt Shakespeare összes mellett azért Hernyák György rendező (a továbbiakban: a Hernyák) és jómagam is beleshake-eltük pár más dráma szövegét. Van itt Richárd, a harmadik, van itt Kleopátra, van itt Troillus és Cressida, na meg pár sor arab költészet, egy kis Pascal, meg egy egészen pici Lénárd.

A színészek mondatait nem számolom, az változhat bemutatón innen és túl.

Szóval szigeti veszedelem sok kalanddal, kannibálok és vademberek, tündérek és szellemek ‒ és mégsem a Szentiván éji álom ez, mégsem habos-mosolygós mesedráma, hanem komoly politkrimi. Meg bosszúdráma is (a Hamletet majd’ elfeledtem).
Hernyák rendezésében pedig mindez élettel telik meg, zenét kap, fát és földet, meztelen testet és tocsogó alkoholt. Viccet Nádasdy Ádámtól kölcsönöz, ilyen nyelv, mint az övé, nincs is. Igen, az övé egy bónusz mix a keverőpohárban, szófacsarás, majd szórázás.

Shake it again, Will.
- Lénárd Róbert

 

Szereplők
Alonso: Szilágyi Nándor, Pataki Gyűrű-díjas
Sebastian: Baráth Attila
Prospero: Vicei Natália, Jászai- és Pataki Gyűrű-díjas
Antonio: Mezei Zoltán, Pataki Gyűrű-díjas
Ferdinánd: Hajdú Tamás
Gonzalo: Sziráczky Katalin
Caliban: Döbrei Dénes m.v.
Trinculo: Ralbovszki Csaba
Stephano: Kovács Nemes Andor
Miranda: Verebes Andrea e.h.
Ariel: Pálfi Ervin, Jászai- és Pataki Gyűrű-díjas

DJ: Póth Mátyás m.v.
Fény: Igor Stamenković
Díszlet: Saša Senković m.v.
Jelmez: Pesitz Mónika
Fényterv: Majoros Róbert m.v.
Zeneszerző: ifj. Kucsera Géza
Dramaturg: Lénárd Róbert m.v.
Konzultáns: Mekdad Rafek m.v.
Ügyelő/súgó: Kulhanek Edina
Asszisztens: Brestyánszki B.Rozi
Rendező: Hernyák György m.v., Jászai-díjas

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!