Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Waltraud Meier dalestje /BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Waltraud Meier dalestje /BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb énekese, a korszakos Izolda és Kundry két hangfajban: mezzoszopránként és drámai szopránként is jelentőset alkotott az operaszínpadon. A Budapesti Wagner-napok előadásainak visszatérő vendégét ezúttal nem operaszerepben, hanem a pódiumon üdvözölhetjük: régi, kipróbált partnerével dalestet ad a német és osztrák Lied remekműveiből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 22. hétfő, 19:30

Legendás Carmen és emlékezetes Leonóra (Fidelio), rendkívüli intenzitású Klütaimnésztra és pszichológiai mélységekbe világító Marie (Wozzeck). Nagy formátumú Ortrud és Vénusz, Sieglinde és Waltraute. Nagyon különböző szerepek, amelyeket az köt össze, hogy Waltraud Meier valamennyiben csúcsteljesítményt nyújt. Pályája során művészi védjegyévé vált az engedményt nem ismerő maximalizmus, amely a zenei karakterek megformálása, a színészi alakítás és a szövegejtés terén egyaránt következetesen érvényesül. Ugyanezt az igényességet érzékelhetjük dalestjének műsor-összeállításában.
Mahler, Wolf és Schönberg - olyan zeneszerzők, akik sok szálon kapcsolódnak a wagneri gondolkodásmód inspirációjához, legyen szó a harmóniák telítettségéről, a dallamok megformálásáról, az énekszólam deklamáló jellegéről vagy a hangulatábrázolás, a zenei elbeszélés eszköztáráról. Köztük találja meg a helyét ezen az estén maga Wagner, életművének egyetlen dalciklusával, a Wesendonck-dalok rendkívül személyes tartalmú sorozatával, amelynek harmadik és ötödik dala maga is szervesen kapcsolódik az operaszínpadhoz - a Trisztán és Izolda zenei anyagához. Waltraud Meier dalestjének már a műsora is alkotás, amely üzenetet hordoz.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!