Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Wagner / Schumann / Franck - Concerto Budapest 23/24 F4

Wagner / Schumann / Franck - Concerto Budapest 23/24 F4

MŰSOR:
WAGNER: Trisztán és Izolda – előjáték, WWV 90
SCHUMANN: a-moll zongoraverseny, op. 54
FRANCK: d-moll szimfónia, op. 48

Mihail Pletnyov zongora
Vezényel: Baráti Kristóf

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 8. péntek, 19:30

Pletnev Plays Schumann, avagy Pletnyov Schumannt játszik – ezzel a címmel jelentette meg az arhangelszki születésű művész 2004-es szólólemezét a Deutsche Grammophon, s ez a produkció áll majd e koncert középpontjában is, hiszen karmesteri szerepléseit követően a Concerto Budapest egyik legkedvesebb partneréhez ez alkalommal az a-moll zongoraverseny szólistájaként lehet majd szerencsénk. A műsor egyebekben is a romantika sűrűjébe kalauzolja a közönséget, hiszen a nyitószám éppenséggel a Trisztán és Izolda Előjátéka lesz, melyet Wagner így magyarázott: „[a szerző] csak egyszer, de hosszú, tagolt áradással bontotta ki a kielégíthetetlen vágyat, a gyengéd vonzódás félénk vallomásától, félő sóhajokon, reményen és tétovázáson, panaszon és kívánságon, mámoron és kínlódáson át a hatalmas kitörés óriási erőfeszítéséig, mely megnyitná a határtalanul vágyódó szívnek a végtelen szerelmi mámor tengeréhez vezető utat...Hiába! A szív tehetetlenül visszahanyatlik, és vágyban eped el..." A Baráti Kristófot karmesterként köszöntő koncert második részében azután a botor módon akár egyműves komponistának is vélhető César Franck oly népszerű, 1888-ban befejezett d-moll szimfóniája hangzik majd fel.

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Különleges koncertre készül Bocskor Bíborka zenekara: a Magashegyi Underground ritkán szokott akusztikus koncerteket adni – az elmúlt évtizedek „csendesülős” hulláma őket valamiért elkerülte. a Városmajori Szabadtéri Színpad ez irányú felkérésének végül a korábbi közös szép emlékek után – kétszer adtak itt szimfonikus koncertet, 2016-ban és 2019-ben – nem tudtak ellenállni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!