Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Wagner: A walkür / MET - EA / 2018

Wagner: A walkür / MET - EA / 2018

Wagner: A walkür több

A nibelung gyűrűje Richard Wagner szinte filmszerűen elképzelt felnőtt meséje - ennek a tetralógiának második darabja A walkür. A határtalan fantázia szülte, színpadon már-már lehetetlen igényeket támasztó képi világ megvalósítására, a hangi és színészi élményt elegyítő összművészeti alkotás életre keltésére aligha van ma alkalmasabb és felkészültebb intézmény, mint a Metropolitan Opera, Robert Lepage rendezése pedig egyenesen lenyűgöző. A zárójelenetben felcsendülő tűzvarázsról is ismert operát az a Philippe Jordan vezényli, aki nagy Wagner-dirigensek, Daniel Barenboim és Jeffrey Tate mellett dolgozott asszisztensként, mielőtt a 2000-es években elindult volna felfelé ívelő karrierje - mindössze huszonnyolc éves volt, amikor először lépett fel a New York-i Metropolitanben!
A germán mitológia részeiből „összegyúrt”, sodró lendületű történet személyiségei hihetetlen koncentrációjú erőteret hoznak létre, drámai izzással szinte felforrósítva színházi környezetüket. Nem is könnyű megtalálni a megfelelő szereplőgárdát, de ebben a produkcióban ezen a téren sem lesz hiányérzetünk. A két szerelmest - akikről később kiderül, hogy valójában testvérek - Eva-Maria Westbroek és Stuart Skelton alakítja. Az atyai parancsot megtagadó walkür címadó szerepében Christine Goerke lép színpadra, az őt kedvenceként szerető Wotan főistent Greer Grimsley kelti életre, a kegyetlen vadász, Hunding félelmetes figurájának bőrébe pedig Günther Groissböck bújik.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Vezényel: Philippe Jordan

Szereplők:

Brünnhilde: Christine Goerke
Sieglinde: Eva-Maria Westbroek
Fricka: Jamie Barton
Siegmund: Stuart Skelton
Wotan: Green Grimsley
Hunding: Günther Groissböck

Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

díszlet: Carl Fillion
jelmez: François St-Aubin
fény: Etienne Boucher
rendező: Robert Lepage

Ajánló


Az ősz legizgalmasabb rockkoncertjén legendák találkoznak 2019. november 8-án, a Papp László Budapest…

A szerzőt annyira elragadta a fantáziája, hogy törvényszéki aktákban keresett sztorit egy zenés…

ÉLETREVALÓK igaz történet