Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Wagner: A bolygó hollandi / MET - FSZ
2

Wagner: A bolygó hollandi / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 14. szombat, 17:55

Wagner: A bolygó hollandi

A Met új produkciója

A vérbeli színész-énekes világsztár, Bryn Terfel 2012 után tér vissza a New York-i Metropolitan színpadára, az óceánokon örök bolyongásra ítélt hajó elátkozott kapitányaként. A Metben huszonöt éve rendszeresen fellépő walesi bariton nevével fémjelzett produkciót a nem kevésbé híres orosz dirigens, a szentpétervári Mariinszkij Színház zeneigazgatója, Valerij Gergijev vezényli, a rendező pedig a Vörös hegedű című, Oscar-díjas filmet is jegyző François Girard, aki 2013-as látomásos Parsifaljával mércét állított fel a Metropolitan Wagner-rendezéseihez. Koncepciójában valóság és fikció találkozik, hiszen teljes hitelességre törekedve a norvég partoknál tanulmányozta azt a környezetet, ahol naplója szerint Wagner is átélte az opera ihlető szikráját jelentő, félelmetes tengeri vihart. John Macfarlane díszletei nagyban hozzájárulnak a produkció sodró lendületéhez, így a Met színpada már-már olajfestményt idéző tablóvá lényegül át, a transzcendens elemeknek is fontos szerepet juttatva, azokat költőien ábrázolva.
A rendkívüli tehetségű német szoprán, a Metben ezzel a szereppel debütáló Anja Kampe alakítja az eszményi nőt, Sentát, akinek önfeláldozó szerelme váltja meg szenvedéseitől a Hollandit. Apja, Daland szerepében a Bayreuthban is ezt a figurát játszó, kiváló német Wagner-basszus, Franz-Josef Selig lép színpadra, a kikosarazott kérő, Erik pedig a Mariinszkij Színház vezető tenorja, Szergej Szkorohodov lesz.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.


Vezényel: Valerij Gergijev

Szereplők:
Senta: Anja Kampe
Mary: Mihoko Fujimura
Erik: Szergej Szkorohodov
Kormányos: David Portillo
Hollandi: Sir Bryn Terfel
Daland: Franz-Josef Selig

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Díszlet: John Macfarlane
Jelmez: Moritz Junge
Fény: David Finn
Vetítés: Peter Flaherty
Koreográfus: Carolyn Choa
Dramaturg: Serge Lamothe
Rendező: François Girard

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!