Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Vox Arborum – fafúvós trió

Vox Arborum – fafúvós trió

A Vox Arborum Kamarazenei Műhely 2008-ban alakult, repertoárján a barokk és a bécsi klasszika művei mellett szerepelnek reneszánsz művek átiratai és 20. századi zenék is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 11. vasárnap, 19:00

Vox Arborum Kamarazenei Műhely

Bánki Berta – fuvola
Villányi Péter – oboa
Ambrózy Attila – fagott

Műsor:
Johann Sebastian Bach: C-dúr háromszólamú invenció (Ambrózy Attila átirata)
Giovanni Bononcini: C-dúr szonáta
Johann Joachim Quantz: G-dúr triószonáta
Johann Sebastian Bach: F-dúr kétszólamú invenció (Oromszegi Ottó átirata)
Johann Christoph Pepusch: e-moll triószonáta
Joseph Bodin de Boismortier: F-dúr triószonáta
Franz Benda: G-dúr triószonáta

A Vox Arborum Kamarazenei Műhely 2008-ban alakult, repertoárján a barokk és a bécsi klasszika művei mellett szerepelnek reneszánsz művek átiratai és 20. századi zenék is.

Az együttes elkötelezett az igényes, de kevésbé ismert barokk és klasszikus zenék megszólaltatása iránt. Kiemelt feladatuknak tekintik a fafúvós hangszerekre írt, ritkábban játszott kompozíciók felkutatását és előadását.

Az előadói apparátus az aktuális feladatok függvényében változhat, de általában 3-5 hangszerre írott műveket szólaltatnak meg; időnként – ha a feladat elég érdekes és a hangzás megkívánja – a fafúvósok mellé billentyűs, vonós vagy rézfúvós zenész barátjuk is társul egy-egy produkcióhoz.

A Vox Arborum tagjait elsősorban az értékrendbeli azonosság köti össze, a színvonalas, zömében 17-18. századi művek előadása során törekszenek – a minél inkább korhű előadásmód mellett – az élő zenélésben rejlő spontaneitás lehetőségének maximális kihasználására. A különböző hangszínek egységes, de árnyalatokban gazdag hangzássá formálása, a dinamikai árnyalatok kidolgozása és a változatos artikulációs lehetőségek kiaknázása jelentős mértékben motiválja őket a közös munkára.

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha…

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!