Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Vive le Jazz! / Pulcinella

Vive le Jazz! / Pulcinella

Ez a játékos, tizenöt éve működő toulouse-i formáció a funk, a jazz, a balkáni és elektronikus zene, a musette és a progresszív rock keveréséből egy formailag változatos, határtalan zenét képes létrehozni. A dob–bőgő–harmonika–szaxofon összetételű Pulcinellának több mint 600 koncert van a háta mögött, és olyan neves fesztiválokon szerepelt, mint a Jazz in Marciac, a Festival Radio France, a Rio Loco,…  több

Vive le Jazz! / Pulcinella

 Közreműködik:

    Ferdinand Doumerc - szaxofon, fuvola
    Florian Demonsant - harmonika
    Jean-Marc Serpin - nagybőgő
    Pierre Pollet - dob

„A Pulcinella zenéje hagyományos és avantgárd, vad és háziasított, pontos és extravagáns, magyarul ellentéteket egyesít, és kétségtelenül ez teszi annyira elevenné” – írta róluk Pascal Rozat a Jazz Magazine-ban. 

Ez a játékos, tizenöt éve működő toulouse-i formáció a funk, a jazz, a balkáni és elektronikus zene, a musette és a progresszív rock keveréséből egy formailag változatos, határtalan zenét képes létrehozni. A dob–bőgő–harmonika–szaxofon összetételű Pulcinellának több mint 600 koncert van a háta mögött, és olyan neves fesztiválokon szerepelt, mint a Jazz in Marciac, a Festival Radio France, a Rio Loco, a Jazz sous les Pommiers, a London Jazz Festival, vagy az Odessa Festival. Több mint 20 országban jártak, köztük Hondurasban, Guatemalában, Bulgáriában, Tadzsikisztánban, Moldovában, Kolumbiában, Indiában, sőt még Vietnámban is. Imádják az együttműködéseket, szívesen hívnak maguk mellé vendégművészt. Sőt, ez a négy rendkívül kreatív elme (Émile Parisien, Leïla Martial, Andreas Schaerer, Hervé Suhubiette) előszeretettel garázdálkodik más műfajokban is. Komponáltak már zenét színházi előadáshoz és filmhez, volt részük táncosokkal és cirkuszosokkal dolgozni egy különleges műfajú előadásban.

A 2017-ben rögzített Le Grand Déballage című albumukon a mazurka, az afrobeat, a keringő futurisztikus egyvelegét hozták létre, 2019-ben pedig az olasz énekesnővel, Maria Mazottával vágtak bele új zenei kalandokba. Ugyanebben az évben kiadták hatodik albumukat Ça címmel a BMC kiadónál, melynek címe Freud „Ősvalami” fogalmára utal, és amely a korábbiaknál is szokatlanabb és elektronikusabb zene, a vágyak cenzúra nélküli áradása – amit az osztrák professzor is mélyen tanulmányozott. Most pedig már új repertoáron törik a fejüket a kolumbiai La Perla trióval.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!