Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Vibrotanica (feat. Döbrösi Laura)

Vibrotanica (feat. Döbrösi Laura)

Összművészet a természettel - Improvizáció, zene, tánc, vibráló növények, fényfestés
A koncertsorozat második alkalmának vendégművésze Döbrösi Laura színésznő

 több

Kedves Érdeklődők!

A MOMkultban és tagintézményeiben a koronavírus-járvány kapcsán kiadott kormány-rendelet értelmében az április 3-ra tervezett Vibrotanica koncert új időpontban, október 16-án kerül megrendezésre.
A koncertsorozat következő alkalma augusztus 28.

Az új időpontra érvényesek lesznek a már megvásárolt jegyek. Amennyiben az új időpont nem megfelelő, úgy azt a program@momkult.hu e-mailcímen szíveskedjetek jelezni, és válaszban megadjuk az esetleges jegyár-visszatérítéssel kapcsolatos további teendőket.

Köszönjük megértéseteket!

 

VIBROTANICA című, összművészeti előadásában Jérôme Li-Thiao-Té / J3ZZ szülőhelye, a Réunion-sziget iránti szeretetét és tiszteletét mutatja be. A VIBROTANICA egy számos érzéket megmozgató, audiovizuális élmény.

A Réunion-sziget természeti adottságai mellett számos ősi tradícióval rendelkezik, melyek inspirálták az előadó művészi kísérletezéseit. Az eseményen a nézőteret növények fogják közre, mely segít a közönségnek közelebb kerülni az előadás alapjául szolgáló helyszínhez, a művész szülőhelyéhez.

Jérôme Li Thiao Té előadását több hónapnyi kutatómunka előzte meg, melyben a növények mint hangzó létezők állnak a középpontban. A színpadi mű inspirációjául a természet elemeivel folytatott kommunikáció szolgál: az ember és a természet által létrejövő bio-akusztikus jelenség. A különböző művészi nyelvek – improvizáció, élőzene, tánc és vizualitás – együttes jelenléte minden alkalommal egyedi előadást hoz létre.

A növények hangja

Zene és természet – a dallamokban a természet költészete szólal meg a növények frekvencia-hangjain keresztül. Mechanikai költészet, mely a növények energiájából táplálkozik.

Minden, ami lüktet, vibrál – VIBROTANICA!

Fotoszintetizátor – Fotoszintézis és szintetizátor között

A növények érző receptorok, nagy antennák, melyek érzékelik a környezet változásait. Az előadáson a növények a közönség által szólalnak meg: az emberek jelenléte, mozgása miatt a növények frekvenciái folyamatos változásban vannak.

A közönség tagjai részesei lehetnek a performansznak: mozgásukkal részt vehetnek az alkotói folyamatban, melyben létrejön a növények által megszólaló, hangzó mű.

Az esemény lehetőséget kínál egy érzéki, mindig változásban lévő öko-élmény megtapasztalására, melynek középpontjában az ember és a természet folyamatos dialógusa áll.

Színpadon:

Döbrösi Laura - színésznő

Sly Juhas - dobok

Jerome Li-Thiao-Té /J3ZZ - elektronika, látvány, hegedű, növények

 

 

Ajánló


Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend…

Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás,…