Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


VERESS SÁNDOR / MENDELSSOHN / WEBER / SCHUMANN ( Concerto&Ránki Fülöp&Érdi Tamás&Heinz Holliger )

VERESS SÁNDOR / MENDELSSOHN / WEBER / SCHUMANN ( Concerto&Ránki Fülöp&Érdi Tamás&Heinz Holliger )

Várjon Dénes betegsége miatt a február 15-i és 16-i koncertek szólistái változatlan műsorral Ránki Fülöp (Mendelssohn: g-moll zongoraverseny, op. 25) és Érdi Tamás (Weber: Konzertstück, op. 79) lesznek.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 16. vasárnap, 19:30

„Rendkívül zárkózott, titokzatos ember volt [...] remeteéletet élt, és nem szívesen beszélgetett. [...] Természetesen nekem többet mesélt saját műveiről, mint másoknak, hiszen nagyon közeli kapcsolatban álltunk.” Így emlékezett vissza az életének második felét Svájcban töltő Veress Sándorra műveinek nagyhatású propagátora, a nyolcvan évet elérve is fáradhatatlan Heinz Holliger, aki ezt a koncertet egy Veress-művel nyitja majd: a harmincéves kora táján komponált, hattételes kamarazenekari Divertimentóval. „Egy ideje nagyon dobol és trombitál bennem valami (C-trombitákon). Nem tudom, mi lesz ebből.” Írta egy 1845-ös levelében Schumann, s alighanem erre a motívumra ismerhetünk rá az ekkor keletkezett II. szimfónia első tételének indító fanfárjaiban. A levél éppenséggel Mendelssohnnak volt címezve, s egy évvel később Lipcsében ő is vezényelte ennek az öngyógyító céllal született szimfóniának az ősbemutatóját.

 

Heinz Holliger & Ránki Fülöp & Érdi Tamás

VERESS SÁNDOR: Divertimento

MENDELSSOHN: I. (g-moll) zongoraverseny, op. 25

– szünet –

WEBER: Konzertstück, op. 79

SCHUMANN: II. (C-dúr) szimfónia, op. 61

Közreműködik: Ránki Fülöp, Érdi Tamás zongora

Vezényel: Heinz Holliger

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!