Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Végig Játszani - Joëlle Léandre és Szelevényi Ákos duó koncertje

Végig Játszani - Joëlle Léandre és Szelevényi Ákos duó koncertje

élő koncert az Uránia dísztermében, 90 perc, 2020
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 2. péntek, 20:00

A nagybőgős Joëlle Léandre és a szaxofonos Akosh S. (Szelevényi Ákos) duója 2002-ben állt össze.

 

Első közös fellépésük a győri Mediwave fesztiválon történt, konkrétan a színpadon találkoztak személyesen először:

Ebből a találkozásból született első közös lemezük „Győr” címen. 2008-ban Párizsban látott napvilágot második albumuk „KOR” címmel és készülőben van a harmadik is. Minden koncertjük egyedi, hiszen teljesen improvizált, a másikkal való találkozásra, figyelemre és jelenlétre épül. Az Urániában rendezendő október 2-i koncerten részt vesz Ajtai Péter, a kortárs kreatív zene kiemelkedő fiatal nagybőgőse is. 

 

Joëlle Léandre 1951-ben született Aix-en-Provence-ban, nagybőgős előadóművésznő, zeneszerző és improvizátor. A klasszikus-kortárs zenében és a free jazzben egyaránt otthonosan mozgó nagybőgős megjárt olyan zenekarokat, mint a Pierre Boulez-féle Ensemble  Intercontemporain, olyan zeneszerzők dedikáltak számára darabot, mint John Cage, és az improvizatív jazz olyan kulcsfiguráival  játszott, mint Antony Braxton, Steve Lacy, George Lewis, Evan Parker, John Zorn. Összességében több mint 180 lemezt valósított meg nemzetközi karrierje során. Vendégprofesszorként tanított az oaklandi Mills College-en, számos nemzetközi díj tulajdonosa.

Akosh S. (Szelevényi Ákos) Debrecenben született, szaxofonos, multihangszeres, zeneszerző. 1986 óta él Franciaországban, ahol  megallapította együttesét, az Akosh S. Unitot, mellyel 9 lemezt adott ki az Universalnál. A 2000-es évektől elsősorban szabad,  improvizált zenével foglalkozik, zeneszerzői munkássága a Josef Nadj (Nagy József) koreográfussal készített darabokban bontakozott ki. Dolgozott a Noir Désir rockzenekarral (ő játssza például a banda népszerű „Le vent nous portera” című dalának klarinétszólóját és kalimba dallamait), játszott Dewey Redmannal, Don Moye-vel, Hamid Drake-kel. Az utóbbi években sűrűbben hallható itthoni formációkban (Qiyan, Akosh S. trió, Dorota) élőben, illetve lemezen, irodalmi esteken (Závada Péter, Bán Zsófia) és kiállításmegnyitókon. Több alkalommal lépett fel az Uránia színpadán is. 2018-ban a Chasing Trane című John Coltrane-portréfilm vetítését követő koncerten lépett az Uránia közönsége elé meghívott művészként, mint olyan előadó, aki az egyik legjelesebb hazai folytatója a jazzt felszapbadító, feloldó Coltrane-i hagyományoknak.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!