Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK
2

VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK

Népszerű zongoraversenyek, többszörös versenydíjas szólisták, különleges hangulatú helyszín – ezt kínálja a Miskolci Szimfonikus Zenekar új, kétalkalmas sorozata a budapesti Olasz Kultúrintézetben.
 több

2019. MÁRCIUS 3. VASÁRNAP 16.00
BUDAPEST, OLASZ INTÉZET


Rahmanyinov: III. zongoraverseny
Franck: d-moll szimfónia
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Zongora: Balog József
Vezényel: Antal Mátyás

Az elmúlt évadok sikeres fővárosi szereplésein felbuzdulva, a 2017/2018-as évadban úgy döntöttük megvetjük lábunkat Budapesten, s egy két alkalmas bérletet álmodtunk meg az Olasz Intézetben.
A rövid, két alkalmas sorozat koncertjeinek műsora a népszerű komolyzenei klasszikusokat idézik. Évente több alkalommal állunk színpadra a fővárosi közönség előtt, akik mindig szeretettel fogadnak minket. A nagysikerű vendégszereplések nyomán született az elképzelés, hogy a meghívások mellett saját szervezésben is koncertezzünk Budapesten. Az előző évad teltházas koncertjei nyomán pedig egyértelművé vált számunkra, hogy a 2018/2019-es évadban is találkozhat velünk a fővárosi közönség az Olasz Kultúrintézetben.

Második alkalommal Szergej Rahmanyinov III. (d-moll) zongoraversenye a hírhedett kihívások egyike: hazánkban nem sokan mondhatják el magukról, hogy műsorukra tűzték már a zeneirodalom talán legnehezebb billentyűs versenyművét! Egyikük Balog József, a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere. Rahmanyinov tételeiben fénylő szépségű szláv dallamok keverednek csehovias melankóliával, Csajkovszkij-i emlékű érzelmességgel és mámorral; olykor a távoli sztyeppék titokzatos ősritmusaival.
Az orosz alkotás a francia romantika népszerű remekével, Cézar Franck egyetlen ‒ szintén d-moll hangnemű ‒ szimfóniájával találkozik az est programjában. Vezényel a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott karigazgatója.


Ajánló


JOHN KANDER–FRED EBB–BOB FOSSE: Chicago – zenés revü két részben – a Kultúrbrigád…

MALUMA a 2018 -as latin GRAMMY díjas énekese idén nyáron hazánkba látogat, hogy…

ÉLETREVALÓK igaz történet