Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Városélet a várkapukon belül - Séta Buda polgárvárosában – IDEGENVEZETŐK VILÁGNAPJA

Városélet a várkapukon belül - Séta Buda polgárvárosában – IDEGENVEZETŐK VILÁGNAPJA

A sétánkon megtudhatják, hogyan éltek századokkal ezelőtt Buda polgárai, milyen törvények szabályozták az életüket, mit írt elő számukra a Budai Jogkönyv és polgárjog, hol tartották a piacokat, vásárokat, honnan nyerték ívóvízüket a budai lakosok.
Először meglátogatjunk a De la Motte-Beer-palotát palotát, amelyet Bor Ferenc művészettörténész és Holló Szilvia Andrea, történész kutatásai nyomán ismerhetünk meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 22. szombat, 10:00

A palotában Beer József Kajetán, katonai gyógyszerész, Buda egyik leggazdagabb polgára lakott a családjával az 1780-as években. Aztán a boltosok, gyógyszerészek utcáján haladunk paloták, polgárházak, boros pincék, tavernák, egykori boltok mentén. A kapualjakban látható ülőfülkék rendeltetéséről is hallhatunk. Elhaladunk a Tárnok utca egykor működő gyógyszertára mellett, melyben patikatörténetünk fejezeteit lehet nyomon követni. Sétánkon a XVII-XVIII. század pestisjárványai okán emelt fogadalmi szobrot, a Szentháromság szobrot figyeljük meg. Elmegyünk a nemrég felújított Régi Városháza mellett. Tisztelgünk Hadik András huszárgenerális szobrának. Végül az 1827-ben alapított, iparművészeti emlék Ruszwurm cukrászda empír berendezését tekintjük meg, híres látogatóit is megemlítjük.

Találkozás: 9.45-kor a Korona Cukrászda előtt. (Bp. I. Dísz tér) 

Útvonal: A Dísz tértől a Tárnok utcán át a Szentháromság tér- Szentháromság utcáig

A séta időtartama: 2,5 óra
A sétát vezeti: Németh Emese idegenvezető
A De la Motte-Beer-palotát bemutatja: Pölhös Ildikó idegenforgalmi menedzser, a palota létesítményvezetője. 

A Tourguide készülék használati: 450 FT/fő

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!