Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Vajdasági-nap, „Örökségünk” – A Vajdasági Nagyzenekar koncertje

Vajdasági-nap, „Örökségünk” – A Vajdasági Nagyzenekar koncertje

Az Örökségünk című koncert a Vajdaságban működő népzenekarok munkásságát hivatott bemutatni a nagyérdemű közönségnek. A Vajdasági nap gálaműsoraként színpadra lép a Juhász zenekar, a Fokos zenekar, Csonka Ferenc és zenekara, a Véka zenekar és a Pendergő zenekar, akik nem csak külön-külön, hanem különböző alkalmi formációkban, valamint együtt, nagyzenekarként is megszólalnak majd.

A vajdasági nagyzenekarok koncertjének ötlete az évente megrendezésre kerülő Vajdasági zenésztalálkozó alkalmával merült fel, miszerint az együtt muzsikálás örömét, szépségét, közösségre gyakorolt pozitív hatását a lehető legszélesebb körben kell hirdetni, hogy a hangszerlelkek együtt történő zengése az emberi lelkek egyidejű vibrálását váltja ki. Itt fogalmazódott meg a koncert célja, koncepciója is. Célunk, hogy legyen egy rendezvény, mely fellépési lehetőséget biztosít minden aktív zenekarnak, olyanoknak is, akik egyébként kevesebb lehetőséget kapnak, illetve, hogy bemutassuk, szűkebb hazánkban is jelentős népzenei mozgalom alakult ki, működik máig. Hálánkat fejezzük ki ezzel elődeinknek, akik a mozgalmat elindították, bizonyítva nekik, a munkájuk gyümölcse mára beérett. Nem titkolt célunk a népzene fiatalok minél szélesebb körében való népszerűsítése, hogy a néphagyomány ne ,kiváltságosok” privilégiuma legyen, hanem a lehető legeredetibb formájában a mindennapok szerves része. A koncerten szinte az egész magyar nyelvterületről felcsendülnek majd dallamok, ismertetve zenei hagyományunk változatos mivoltát, sokszínűségét. Rendezvényünk egyediségét mutatja, hogy a zenekarok nem csak külön-külön, hanem különböző alkalmi formációkban, valamint együtt, nagyzenekarként is megszólalnak majd.

Ajánló


Test, szex, betegség, vér, halál, gender-kérdés, horrormondókák gyerekeknek. Főszerepben a kényes témák és…

A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői…

MALUMA a 2018 -as latin GRAMMY díjas énekese idén nyáron hazánkba látogat, hogy…