Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Vadon Virágai - Mozgásszínház

Vadon Virágai - Mozgásszínház

Egy formabontó előadás, egy különleges helyszínen, amely Jókai novelláit is új megvilágításba helyezi. A Vadon Virágai a kor jellegzetes társadalmi és kulturális jegyeit jeleníti meg az író realizmus és romantika korszakaiban lejegyzett gondolatain keresztül. Az előadás különlegességéhez az is hozzájárul, hogy jól érzékelhetővé válik Jókai két, korban, habitusban teljesen eltérő feleségének műveire tett hatása.

A Jókai életműben megjelenő érzelmeket, szenvedélyt, iróniát, pátoszt, tragikumot, humort vagyunk hivatottak összegezni, és olyan összművészeti előadáson keresztül megvalósítani, ahol a zene, a szöveg és a mozdulatok erejének hatását, dramaturgiai értelemben vett jelentéseit használjuk fel. A Jókai alakokat egy női szereplő helyzetbe hozásával jelenítjük meg, amelyek egyszer Jókai valós kapcsolatainak szereplőit, máskor regényeinek, műveinek fiktív hőseit helyezik fókuszba.

Az előadás hossza 65 perc.

Közreműködik:

Színművésznő: Szilágyi Ágota

Színművész: Hajduk Károly, Jászai Mari-díjas színművész

Zenészek: Krum Enikő és Peltzer Ferenc  

Dramaturg: Cseh Dávid 

Jelmeztervező: Kárpáti Enikő 

Produkciós menedzser: Juhász Károly 

Koreográfus, rendező: Blaskó Borbála 

 

Esőnap: A szeptember 19-i előadás esőnapja szeptember 20., a szeptember 27-i előadás esőnapja szeptember 28.

 

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a T9-Az Első Bástya legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a T9-Az Első Bástya az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével várunk. 

A T9-Az Első Bástya fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja, illetve a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – az esőt követően – folytathatja.

Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja az adott esemény leírásában található. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyeket visszaváltani nem áll módunkban.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás legalább 35 perc után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltásának módjáról és határidejéről T9-Az Első Bástya közleményt ad ki.

Ajánló


Utánaszámoltunk, és meglepődve láttuk: már 23 éve annak, hogy Balázs beköltözött a nappalinkba.…

Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.