Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig • 35 éves a Forrás Néptáncegyüttes

Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig • 35 éves a Forrás Néptáncegyüttes

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, amely egy kicsiny, iparvárosban megszületett együttes esetében óriási szó! Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól,küzdelméről, folyamatos út kereséséről, és természetesen az örömről, és a bánatról, amely nélkül nem lennének holnapok.

Úton, útfélen, avagy Érdtől az Óceánig
35 éves a Forrás Néptáncegyüttes

Műfaj:néptánc
Felvonások száma: 2
Időtartam: 160 perc
Korhatár: +12

A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, amely egy kicsiny, iparvárosban megszületett együttes esetében óriási szó! Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól,küzdelméről, folyamatos út kereséséről, és természetesen az örömről, és a bánatról, amely nélkül nem lennének holnapok. 35 éve az érdi Vörösmarty Gimnáziumban nem gondolta senki, hogy akkor és ott az ország jelenleg hazai és nemzetközi tekintetben is egyik vezető együttese megszületése történik.

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig, Amerikáig, Mexikóig, Kínáig jutott.

Az egykori gimis együttes számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen KIVÁLÓ minősítésű, a Fölszállot a pávaélő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár több mint 530 együttest 20 ezernél több népművészt látott vendégül öt kontinensről.

Azest különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók színtársulat, valamint Janovics Rita kerekes székes táncművész közreműködése, amely arra példa, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös ünnepre, és örömre gyülekeznek és hívnak mindenkit a Müpába.

Fenntartó: Magyarok Öröksége Alapítvány
Az alapítvány elnöke: Bóna Zoltán
közreműködnek a Pesovár Ferenc Néptánc Suli AMI növendékei
Felhőjárók Színtársulat vezetők: Rédli Éva és Rédli Stefánia, valamint
Janovics Rita kerekes székes táncművész
Koreográfusok: Bozsik Yvette, Fundák Kristóf, Fundák Kaszai Lili, Nagy Péter Gábor, Asztalos Kiss Zsuzsa, Horváth Tibor, Zóka Éva
Forrás Néptáncegyüttes tánckarvezetők: Nagy Péter Gábor, Szilas Judit, Vuleta Patrícia
Pesovár Ferenc Néptánc Suli AMI pedagógusok: Asztalos Kiss Zsuzsa, Czégény Krisztina Fábián Fanni, Gál Bettina, Heiger József, Papp Richárd Olivér, Rásó Luca, Rásó Barna Mohácsi-Kisfalusi Renáta, Nagy Péter Gábor,
Jelmez: Petri Kiss Borbála
Zenei kíséret: Zagyva Banda
Szerkesztő-rendező, együttes és művészeti igazgató: Szigetvári József

Ajánló


Pusztulásukban is lenyűgöző, impozáns épületek, melyek az Osztrák-Magyar Monarchia idejétől az 1990-es szovjet…

Ebben a városban mindenki alszik. Nők és férfiak kóvályognak félig nyitott szemmel, szebbről,…