Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


UMZE Kamaraegyüttes: Keleti spiritualizmus, nyugati zene

UMZE Kamaraegyüttes: Keleti spiritualizmus, nyugati zene

Keleti filozófiák – nyugati zene témában, Sári László író, tibetológus és Tihanyi László karmester vezetésével, beszélgetős koncertet ad az UMZE kamaraegyüttes. Toru Takemitsu a japán kultúra és európai zene legismertebb ötvözőjének Rain Spell című darabja az esőt, mint az elaszticitás és időtlenség szimbólumát jeleníti meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 13. péntek, 19:30

 Műsor:

Takemicu Tóru: Rain Spell – magyarországi bemutató
Tornyai Péter: …langue de la plain lune
Futó Balázs: Bardo tödol
*****
Claude Vivier: Et je reverrai cette ville étrange
Claude Vivier: Samarkand – magyarországi bemutató


Közreműködik:

    Sári László – tibetológus, író
    UMZE Kamaraegyüttes
    Vezényel: Tihanyi László

Keleti filozófiák – nyugati zene témában, Sári László író, tibetológus és Tihanyi László karmester vezetésével, beszélgetős koncertet ad az UMZE kamaraegyüttes. Toru Takemitsu a japán kultúra és európai zene legismertebb ötvözőjének Rain Spell című darabja az esőt, mint az elaszticitás és időtlenség szimbólumát jeleníti meg. Futó Balázs Bardo tödol-jának tételei a Tibeti halottaskönyv ‘köztes tudatállapotai’-ról kapták címeiket, míg Tornyai Péter … lange de la plein lune-je színpadi szituációk inspirálta hangszeres- és az ‘abszolút’-zene koncepciójának ütköztetésén alapul. A fiatalon elhunyt Claude Vivier kanadai szerző és zenéje az elmúlt években a világ több fontos együttese és fesztiválja figyelmének köszönhetően reneszánszát éli. Et je reverrai cette ville étrange és Samarkand című művei magyarországi bemutatóként hangzanak fel.

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!