Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Tűznyelők

Tűznyelők

A végzős színészek elkalandoztak a szorongások, rettegések, összeesküvés-elméletek sűrű erdejében, és improvizációik, gyűjtéseik alapján készült az előadás.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 17. hétfő, 19:30

TŰZNYELŐK
groteszk, egy részben — Az ötödéves zenés színész osztály előadása  


“- Maga tagadja, hogy a föld gömbölyű?
- Hadd kérdezzek vissza! Ugye, tudjuk, hogy a világot nagyjából tizenöt ember irányítja, ez köztudomású. Mármost, hogy manipulálsz egy egész bolygót? Legegyszerűbb, ha mindent egy mátrixra húzol fel. Innentől kezdve alapvetés, hogy a Föld gömbölyű, van gravitáció, felettünk űr van, a csillagok gázgömbök, és innentől kezdve az egész világot úgy tudják manipulálni, ahogy ők akarják. És mindent elhiszünk, hiszen a tankönyvek ezt írják, a tudósok erről mazsoláznak, csak mondjuk, milyen érdekes, hogy ez a tizenöt ember zsidó, és a NASA, óhéberül nasha, azt jelenti: hazugság! Ez véletlen maga szerint?”


Színészek:
Czvikker Lilla
Fáncsik Roland
Fekete Gábor
Hunyadi Máté
Imre Krisztián
Jenővári Miklós
Kurucz Dániel
Mentes Júlia Virginia
Széles Flóra

Dramaturg: Balázs Júlia
Látvány: Veronika Keresztesová
Improvizációs színész: Háda Fruzsina
A rendező munkatársa: Efstratiadu Zoé
Rendező, író: Kárpáti Péter
Osztályvezető tanár: Novák Eszter, Selmeczi György

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!