Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


TÜRKÍZ: A fény őrzője / nyitó vetítés

TÜRKÍZ: A fény őrzője / nyitó vetítés

Kazah film, 95 perc, 2018
Kazah nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 26. szerda, 18:00

Rendező: Jermek Turszunov

Forgatókönyv: Jermek Turszunov
Operatőr: Martin Szecsanov
Zene: Kuat Sildebajev
Szereplők: Murat Mukazsanov, Nyina Uszatova, Alibek Danabaj, Kuat Tleubajev

A kazah "Cinema Paradiso". Egy kazah katona a háború után hazatér falujába. Felesége halottnak hitte, és nem várta meg. Minden vagyona egy vetítőgép pár filmmel, amit egy német férfitól kapott. Vándormozisként elkezdi járni a környéket, nagy örömet okozva a falvak lakóinak, akik Tarzannak hívják. A hetvenes évekre azonban a távoli vidékeken is kiépül a mozihálózat.

Jermek Turszunov (1961): Moszkvában végezte filmes tanulmányait. Első játékfilmje, az ősi világ életét dialógusok nélkül bemutató Kelin (2008) nagy nemzetközi elismerést aratott, és bekerült az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájába. Filmjeiben azóta is gyakran foglalkozik elhagyatott vidékek életével, kazah tradíciókkal. További sikerei az Öreg halász és a tenger nyomán forgatott Az öreg (2012), és a 2015-ben készült A vándor (Zsat).

A filmet a TürkÍz - kóstoló a türk népek kortárs filmjeiből című sorozatunk keretein belül vetítjük. 

Díjak: A 2019-es Sanghaji Filmfesztivál legjobb film díjára jelölt film

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!