Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra / BTF 2020

Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra / BTF 2020

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 8. szerda, 19:30

Händel: La resurrezione

 

Egy angyal: Paola Valentina Molinari 

Mária Magdolna: Yetzabel Arias Fernandez

Mária, Kleofás felesége: Chiara Brunello

Szent János: Tilman Lichdi

Lucifer: Renato Dolcini

A világhírű Amsterdam Baroque Orchestra 2019-ben ünnepelte alapításának 40. évfordulóját. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra az együttes és alapító karmestere Händel itáliai korszakának egyik legnagyszerűbb kompozíciójával, a Feltámadás című oratóriummal érkezik, a hangverseny a húsvéti ünnepek kiemelkedő művészi eseményének ígérkezik.

A holland csembaló- és orgonaművész, zenetudós és karmester, Ton Koopman immár négy évtizede a historikus zene egyik meghatározó alakja, huszonöt éve hívta életre az Amsterdam Baroque Orchestrát. Az együttes repertoárjának centrumában Johann Sebastian Bach életműve állt. A hamarosan a legrangosabb régi hangszeres zenekarok között jegyzett formációval Koopman a legfontosabb európai és tengerentúli koncerttermek visszatérő vendége lett.

1994-ben fogott neki kivételesen ambiciózus hanglemez-vállalkozásának: felvette Bach valamennyi egyházi és világi kantátáját, majd Bach egyik jelentős elődjének, Dieterich Buxtehude műveinek összkiadását indította el. Koopman előadóművészi és zenetörténészi munkáját számos díjjal ismerték el, 2006-ban Lipcse város Bach-díját, 2012-ben Lübeck Buxtehude-díját nyerte el. Lemezfelvételeit a legrangosabb szakmai lapok tüntették ki, 2017-ben pedig az Edison Classical Award díjazottja volt.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!