Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


The White Crow  - Rudolf Nurejev élete

The White Crow - Rudolf Nurejev élete

Rendező: Ralph Fiennes
Forgatókönyv: David Hare
Szereplők: Oleg Ivenko (Nurejev), Adèle Exarchopoulos (Clara Saint), Szergej Polunyin (Jurij Szolovjev), Ralph Fiennes (Puskin)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 2. kedd, 19:00

A filmet eredeti nyelven, magyar feliratozás nélkül (!) vetítjük.

A legendás táncos, Rudolf Nureyev életének igaz történetét az Oscar-díjra jelölt Ralph Fiennes és a BAFTA-díjas forgatókönyvíró David Hare (Az órák, A felolvasó írója) dolgozta filmre.

Nurejev sorsának alakulását a szovjetunióbeli Ufa városában szegénységben töltött gyermekkorától követhetjük, a leningrádi tanulóéveken át a hidegháború csúcsán történt nyugatra meneküléséig -  a film főleg ez utóbbira koncentrál. Lebilincselő történet, amely bepillantást nyújt egy egyedülálló művész életébe, aki örökre megváltoztatta a balett világát. Karizmatikus megjelenésével Rudolf Nurejev a balett leghíresebb csillagává vált, egy vad és gyönyörű táncossá, akit az 1950-es évek Leningrádjának világa korlátozott. A nyugati művészekkel és ötletekkel való kacérkodása miatt meggyűlt a baja a KGB-vel, nyugatra menekülése mégis megdöbbentette a világot. A film izgalmas betekintést nyújt Nurejev veszélyekkel teli disszidálásának részleteibe. A szökést a táncos barátja, a 21 éves párizsi Clara Saint tervelte ki. A Le Bourget repülőtéren a szökés elképesztő fináléjaként Nurejev szimbolikusan és ténylegesen is a szabadságba ugrott. 

Ralph Fiennes filmjének sikerült megragadnia Nurejev nyers fizikumát és ragyogó jelenségét. A legendás táncost Oleg Ivenko, a világ élvonalába tartozó balettművész kelti életre. A szereplők között feltűnik Szergej Polunyin is, napjaink balattművészetének egyik legnagyobb tehetsége és fekete báránya, ő Jurij Szolovjevet, a Kirov Balett egykori táncosát játssza, aki korában Nurejevvel egyenrangú sztár volt, majd miután Nurejev az USA-ba disszidált, őt is elkezdte üldözni a KGB, s végül saját kezűleg vetett véget életének 36 éves korában.

Az alkotást a Rudolf Nureyev Nmezetközi Balettversenyt rendezvényeként mutatjuk be.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

zenés játék két részben

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!