Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Teli mesék - Holle anyó és Lopotnyik karácsonya
5

Teli mesék - Holle anyó és Lopotnyik karácsonya

Holle anyó – Lopotnyik karácsonya

Várunk minden érdeklődőt a Szamárfül Projekt előadásaira!

Teli mesék - Holle anyó és Lopotnyik karácsonya

Holle anyó
Előadásunkban a lusta lány szemszögéből ismerkedhetünk meg a történettel. Mivel a lusta lány leginkább az ágyban szeret lenni, a mese helyszínei is abból teremtődnek meg. Így lesz az ágyból és az ágyneműkből mesebeli táj, kemence, almafa, Holle anyó mesebeli háza, vagy éppen a kapu, amin visszajutunk a való világba. Mivel az előadásban megőriztük az eredeti szöveg narrációs elemeit, így a történet dramatikusan, de az olvasott szöveghez hasonlatos formában jelenik meg.
Rendezte: Bernáth Dénes
Előadja: Lőrincz Sándor, Berki Szofi, Hajmási Dávid
Zene: Lőrincz Sándor

Lopotnyik karácsonya
Az előadásban egy kóbor macska, Lopotnyik szemszögéből ismerhetjük meg a Pukkancs utca 5-ben lakók karácsonyát. Pontosabban azt, hogy miért nincs karácsonyuk. 80 éve.
Lopotnyik végighaladva a ház emeletein felkutatja, hogy mi okozza ezt a különleges helyzetet, és végül megoldást is talál rá.
Az egyedi szemszög rálátást kínál arra, hogy mi emberek milyenek is vagyunk (sokszor): féltékenyek, ridegek, anyagiasak, valamilyen szenvedély rabjai, vagy éppen csak túlzottan sokat dolgozunk, és közben – nagyon gyakran – elfelejtkezünk a lényegi dolgokról: odafigyelni a másik emberre, meglátni a vágyait, azokat a dolgokat, amik boldoggá teszik, vagy amik bennünket boldoggá tesznek.
Böszörményi Gyula története alapján.
Rendezte: Bernáth Dénes
Előadja: Bognár Anna, Bernáth Dénes
Zene: Lőrincz Sándor

A részvétel regisztrációhoz kötött.
3-12 éves gyerekeknek ajánljuk.

Az előadások a Köszönjük, Magyarország! program támogatásával valósulnak meg.

Ajánló


A kormányrendelet alapján az eseményekre való belépést KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL rendelkező vendégeink számára…

A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát a 2021-es évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda…

A ti művészetetek ágyazott meg a politikának. A semmitmondó, megalázkodó művészet, ami nem…