Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


TechnoCool - A RAVEület múltja 15:00-21:30

TechnoCool - A RAVEület múltja 15:00-21:30

2023. október végétől látogatható a Magyar Nemzeti Galéria „TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001)” című kiállítása. A kiállítás egy olyan fiatal művészgeneráció gondolkodásmódját járja körül, amely a rendszerváltozás után, az 1990-es években a szabadságot, a gazdasági és kulturális nyitottságot felszabadító élményként élte át.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 3. szombat, 15:00

Ebben az elektronikus zenék forradalmasító szemlélete, a DJ-kultúra, a partik új vizuális világa meghatározó inspirációt jelentett, ami a művek vizualitásában, a bennük felvetett kérdésekben is megjelent. A TechnoCool-tárlat a vizuális kultúrán, a flyerek és lemezborítók világán, az irányt mutató elektronikus zenéken keresztül nemcsak az akkor volt fiatalokat invitálja negyed évszázados visszautazásra az időben. A kiállítás, több mint félszáz alkotó művein keresztül, a különböző médiumok – festészet, objekt, fotó, print, videó és kis mértékben a számítógép-alapú művészet – kilencvenes évekbeli alakulását mutatja be. Az izgalmas és a mai napig újszerűnek ható képi világot megjelenítő műalkotásokat látványos, több zenehallgatási, videós és edukációs ponttal kiegészített enteriőrben láthatja a közönség.

A kiállításon bemutatott magyar művészek a rendszerváltás után a művészetben új önkifejezési lehetőséget láttak. A művészet hagyományos médiumai mellett az új képi eszközök, a képszerkesztő programok és a számítógép kínálta lehetőségek egy egész generáció számára az önmeghatározás új formáit jelentették. Munkáik ma is frissek, inspirálók és felszabadítók.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Galériával együttműködésben jött létre a Várkert Bazárban kísérőprogramként egy olyan tematikus nap, amely délután zenei és grafikai workshopokat, audiovizuális installációkat, filmvetítéseket és kerekasztalbeszélgetéseket kínál az érdeklődők számára a ’90-es évek klubéletről, vizuális kultúrájáról, technológiai fejlődéséről.

Kerekasztal beszélgetések:

18:00-19:30  A ’90-es évek klubéletének fejlődéséről, fesztiválokról, közösségi terekről: Bóna Márk „DJ Marka” (ex-Kultiplex), Kanizsai Kiss András (Secret Factory), Prieger Zsolt (Anima Sound System), Kántor István "Isu" (Alkotótábor), Petrányi Zsolt (művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria kiállításának kurátora)

20:00-21:30  Technológiai fejlődés és a zene változása: a zenei evolúció gyökerei és hatása a jelenkorra: Bernáthy Zsiga,  Erdélyi Zsolt „Superman”, Jay Lumen, Milkovics Mátyás (NEO), Mayer Balázs „Kenguru” (divattervező)

Vetítések

15:00 Budapest Underground – elektronikus zene (90 perc)

16:30 Partik népe (51 perc)

17:30 Budapest Underground – elektronikus zene (90 perc)

19:00 Partik népe (51 perc)

Workshopok

15:00 – 19:00 

•Grafikai workshop az aulában – flyer és zine készítés – fénymásolás 

16:00 – 19:00 

•Ismerkedés Bernáthy Zsiga szintetizátoraival a Borospincében

Egész délután drogprevenciós élőkönyvtár a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat és a Forrás Lelki Segítők Egyesület közreműködésével

A tematikus nap során kedvezményesen, tárlatvezetéssel tekinthető meg a Magyar Nemzeti Galéria Galéria TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) című kiállítása. A tárlatvezetések időpontjai az alábbi linken érhetők el:

JEGYVÁSÁRLÁS A TÁRLATVEZETÉSRE

A tárlatvezetés indulási pontja: Magyar Nemzeti Galéria, C épület, információs pult

Jegyinformációk és kedvezmények

16:00 – 21:30 TechnoCool – A RAVEület múltja 3.500 Ft.

•Az eseményre váltott jegy a Magyar Nemzeti Galéria Galéria TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) című kiállítására 50% kedvezményt biztosít a teljes árú jegyből, amelyet a MNG jegypénztárában, a jegy felmutatásával 2024.01.30 és 02.04. között nyitvatartási időben lehet érvényesíteni.  

•A Magyar Nemzeti Galéria 2024.02.03-án meghosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket. A kiállítás 20 órakor zár.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Egy vidéki kulturális intézményben leváltják az igazgatót: épp a régi igazgató búcsúztatása és az új igazgató beiktatása zajlik. Itt van…

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!