Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Tavaszi áldozat

Tavaszi áldozat

A Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének II. éves színész hallgatói által létrehozott előadás a rendező 1998-as bemutatójának dramaturgiai és koreográfia formavilágát gondolta újra. A mozgásszínházi rendszert elsajátító fiatalok a rendezővel közösen alakították ki a játék koreográfiai anyagát, így elmondható, hogy a kész alkotás kompozícióinak jelentős része a résztvevők munkáját dicséri.

Igor Stravinsky - Tavaszi áldozat
Mozgásszínházi előadás

Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar,  Színházi Intézete II. éves színművész osztálya

Játsszák:
Csabai Csongor, Csapó Judit, Farkas Laura, Foltányi Edina, Hajdú-Sobor Csaba,
Katona Levente, Kövesi Csenge, Madácsi István, Martos Hanga, Potonyecz Fanni,
Sándor Soma, Szentgyörgyi Dániel, Urszinyi Ádám, Virágh Panna

Fény: Horváth Gábor
Koreográfus-rendező: Uray Péter
Osztályvezető tanárok: Kéri Kitty-Uray Péter

Igor Stravinsky Tavaszi áldozat (Le sacre du printemps, 1913) című műve, melynek premierje gyakorlatilag botrányba fulladt annak idején, alapjaiban változtatta meg a XX. század zeneművészetének a ritmusszerkezetről alkotott képét. A pogány rítus elképesztő dinamikájú zenéje időről időre megszólította és megszólítja a koreográfusokat, akik alkotói pályafutásuk kiemelkedő fontosságú opuszaként tekintenek erre a műre, mint például az eredeti bemutatót koreografáló Vaclav Nizsinszkij, vagy a későbbi alkotók közül Maurice Béjart, illetve Pina Bausch is.
A Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének II. éves színész hallgatói által létrehozott előadás a rendező 1998-as bemutatójának dramaturgiai és koreográfia formavilágát gondolta újra. A mozgásszínházi rendszert elsajátító fiatalok a rendezővel közösen alakították ki a játék koreográfiai anyagát, így elmondható, hogy a kész alkotás kompozícióinak jelentős része a résztvevők munkáját dicséri. A magával ragadó bemutató erős, formabontó egységet teremt Igor Stravinsky örökérvényű zenéjével.

Az előadás hossza: 35 perc szünet nélkül

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene egyik ikonja, aki tizenharmadik budapesti nagykoncertjére készül 2020.…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…