Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Táncoló Kárpát-medence • A Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc estje

Táncoló Kárpát-medence • A Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc estje

Autentikus néptánc és kortárs alkotások. Játék és komolyság. Sok gyakorlással elsajátított koreográfiák és improvizáció. Ez mind-mind helyet kap a néptánc szakos évfolyam előadásában – bizonyítva, hogy a néptánc ma is él, ma is hat: nem csupán múzeumi „tárgy”, hanem beszélt „nyelv”, ami a 21.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 17. szerda, 19:00

Táncoló Kárpát-medence
A Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc estje

Autentikus néptánc és kortárs alkotások. Játék és komolyság. Sok gyakorlással elsajátított koreográfiák és improvizáció. Ez mind-mind helyet kap a néptánc szakos évfolyam előadásában – bizonyítva, hogy a néptánc ma is él, ma is hat: nem csupán múzeumi „tárgy”, hanem beszélt „nyelv”, ami a 21. században is működik.

A műsor egyik részében táncszínházi koreográfiák kerülnek előtérbe, bemutatva, hogy az évfolyam tagjainak felkészültsége milyen sokrétű. Juhász Zsolt: Somogyindia és Nemes Szilvia: Varázslás c. koreográfiái „ősbemutatók”. Mindkét koreográfus a hallgatókra készítette el darabját. A „saját” darabok mellett a hivatásos együttesek repertoárjából kapott az évfolyam koreográfiákat, melyek a jövő évi koncert vizsgán is szerepelnek majd.

A szünet után a magyar néptánc kerül a középpontba: ezt „beszélik” táncos anyanyelvként ezek a fiatalok a 21. században is. Szólistaként-egyéniségként, és kisebb-nagyobb csoportokban is megmutatkozhatnak a fiatalok, ahogy közülük többen megmutatkoztak már országos versenyeken, koncerteken is. A koreográfiák többnyire az évfolyam mesterei Appelshoffer János, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde és Végső Miklós munkái.

Közreműködik: Pálházi Bence Bandája
Fotó/Photo: MÉSZÁROS Csaba

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!