Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.

Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.

A koncerten bemutatkozó dalok mind a harminc éves zongorista-szerző Tamaskó Gábor első saját szerzeményekből álló anyagának részei, amelyek ugyan különálló egységek, de egy konkrét zenei ívet hivatottak bemutatni.

Tamaskó Gábor Quintet: Dalok I.
Lemezbemutató

Közreműködik:

    Tamaskó Gábor - zongora
    Soso Lakatos Sándor - szaxofon
    Udvardi Márton - trombita
    ifj. Tóth István - nagybőgő
    Tálas Áron - dob

A koncerten bemutatkozó dalok mind a harminc éves zongorista-szerző Tamaskó Gábor első saját szerzeményekből álló anyagának részei, amelyek ugyan különálló egységek, de egy konkrét zenei ívet hivatottak bemutatni. A lemez igyekvő főhajtás azok előtt az óriások előtt, akik a szerzőre nagy hatást gyakoroltak az utóbbi tíz évben, így a dalok konkrét utalásokkal, idézetekkel vannak teletűzdelve J. S. Bach, Bartók Béla, John Coltrane, Krasznahorkai László, Thelonious Monk, Brad Mehldau, Kurtág György és Pilinszky János csodálatos alkotásaiból. A Dalok I. című digitálisan megjelenő album bemutatójára az Opus Jazz Clubban kerül sor, s ez egyben Gábor debütálása is a klubban. Társai az előadásban egytől egyig rendkívüli tudású, ismert fiatal művészek, akik egyénisegükkel és lelkületükkel szőnyeget varázsolnak majd a dalok fonalaiból.

A budapesti származású Tamaskó Gábor gitárral, énekkel és zongorával foglalkozik tizennégy éves kora óta. A jazz műfaja viszonylag későn érintette meg, zenei kalandozásainak első felét a tradicionális blues, és amerikai country-folk dalok tanulmányozásával, interpretálásával töltötte, és tölti részben a mai napig is. Kezdetek óta foglalkoztatja, hogyan tudná az őt megérintő művészeti alkotásokat, legyen szó irodalomról, képzőművészetről vagy zenéről, egybe-, és egymást formálva prezentálni.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó…

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…

Előadásunk hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére, egy ablaktalan…