Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Tabajdi Ádám - Orgona a központban

Tabajdi Ádám - Orgona a központban

Bachtól Messiaenig

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. kedd, 19:30

J. S. Bach–Reger: c-moll toccata
Schubert: 5. (B-dúr) szimfónia, D. 485 » 1. Allegro (Tabajdi Ádám orgonaátirata)
Liszt: Liebestraum No. 3 (Tabajdi Ádám orgonaátirata)
Mendelssohn: Variations sérieuses, op. 54 (Reitze Smits orgonaátirata)

SZÜNET

Messiaen: Apparition de l’église éternelle (Az örök egyház megjelenése)
Florentz: Debout sur le soleil, op. 8

Tabajdi Ádám (orgona)

A hangverseny első felében német szerzők profán műveinek orgonaátiratai csendülnek fel: Bach fiatalkori, eredetileg csembalóra írt toccatája; Schubert talán „legklasszikusabb” szimfóniájának nyitótétele; egy ismert Liszt- és egy kevésbé ismert Mendelssohn-zongoramű. Az átiratokat a 19-20. század fordulóján élt orgonista-komponista, Max Reger, illetve két kortársunk, Reitze Smits és maga Tabajdi Ádám készítették. A második félidő Jean-Louis Florentz-ről szól, aki éveken át tanulmányozta Afrikában a kopt keresztyének és az etiópok zenéjét, és e stúdiumok Duruflé modális stílusához hasonló kompozícióin is nyomot hagytak. Magyarországi bemutatóként felcsendülő opus magnuma előtt az a Messiaen-kompozíció lesz hallható, amelynek hatására Florentz egy életre elköteleződött az orgona mellett.

RENDEZŐ:Zeneakadémia KoncertközpontSOROZAT: Orgona a központban

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!