Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Szumidagava

Szumidagava

Kanze Dzsúró Motomasza: Szumidagava
őrült nő darab
az azonos című középkori japán nó-játék alapján
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 15. péntek, 18:00

Kemenczky Judit fordításának felhasználásával a szövegkönyvet írta:
Vadász Krisztina és Cseh Dávid

Emberkereskedők jöttek a fővárosból egy gyerekkel, akit akkoriban vásárolhattak. A kisfiút a szokatlan utazás kimerítette, és azt mondta, egyetlen lépéssel sem tud továbbmenni. Az út szélén hagyták. Itt, a Szumida folyó partján esett össze, és meghalt.
 „De ha ezer mérföldre is van, úgy tartják, a szülői szív gyermekét nem feledheti. Mégis, sorskötésük csak egyetlen életre szól.”
A hatszáz éves múltra visszatekintő, táncon és éneken alapuló japán nó-játék olyan korban született, amikor a színház, a rituálé és a szakralitás még szerves egységet alkottak és – Peter Brook szavaival élve – még láthatóvá vált a láthatatlan a színpadon. Az előadást ez a színházi gondolkodásmód, valamint az őrült asszony és elveszett gyermekének tragikus története inspirálja.
A hagyomány szerint a nó-játék közönsége maguk az istenek voltak. Furcsa ellentmondás ez. Ugyanis miért érdekelné az isteneket az emberek érzelme?


Szereplők:
Révész – Kenéz Ágoston
Utazó – Kovács Máté
Umevakamaru anyja – Vadász Krisztina
Umevakamaru szelleme – Dino Benjamin

Dramaturg  – Cseh Dávid
Rendező-koreográfus – Vadász Krisztina
Helyszín: Ódry Színpad – Padlás


Időtartam: 38 perc

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!