Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Szólótáncok - Nagyvárad Táncegyüttes

Szólótáncok - Nagyvárad Táncegyüttes

What The F**k? - One man show egy testre
Láthatatlan? - Látás. Hallás. Tapintás. Érzés. Érzékelés.
Miközben engem néztek - Társadalmi problémákat feldolgozó testreflexió

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 16. hétfő, 19:00

 Györfi Csaba: What The F**k? (20’) 

 

One man show egy testre 

 

Az előadás egy műfaji kísérlet a pantomim, bohócjáték, burleszk és a táncszínházi elemek elegyítésére. Tematikájának alapja a művész nyomora, esendősége, esetlenségéből adódó játéka, táncszínházi stand up ez, mely a tánc kifulladására tesz kísérletet. Halandó hősünk a saját humorába roskad bele, teszi ezt az önök szórakoztatására. A szóló során az „itt és most” és a „bármi megtörténhet”, vagyis a színházi jelen idő kerül előtérbe. 

 

Előadó: Kányádi György 

Alkotó: Györfi Csaba 

Jelmez, tér: Cristina Breteanu 

Zene: montázs 

Fényterv: Lázár Attila 

 

Kányádi György tanulmányait a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia majd rendező szakán végezte, 2019-től a Nagyvárad Táncegyüttes tagja. 

Györfi Csaba tanulmányait a fent említett egyetem koreográfia, majd rendező szakán végezte, jelen pillanatban a Nagyvárad Táncegyüttes koreográfusaként dolgozik. Táncművész, ezen kívül saját darabokat rendez, prózai előadásokban koreografál, romániai és magyarországi kőszínházakban és tánctársulatokban is egyaránt feltűnik.  

Együttműködésük az egyetemi évek alatt kezdődött tanár-diák kapcsolattal, mára már közösen gondolkodnak és alkotnak a Nagyvárad. Táncegyüttes égisze alatt. 

 

Joó Renáta: Láthatatlan? (20’) 

 Látás. Hallás. Tapintás. Érzés. Érzékelés.    

Felgyorsult életritmusunk során elfelejtünk figyelni az érzékeink, érzékszerveink természetesnek vélt folyamatos munkájára, ahogyan hozzájárulnak a mindennapjainkhoz. Gondolok itt az olyan köztünk élő korlátozott emberek hétköznapi nehézségeire is, akik életét az általunk formált környezet hatásai teszik próbára. A „Láthatatlan?” című táncszínházi kísérlet ezen a gondolati síkon formálódott, amely a test ösztönszerűen működő érzékeléseit felszínre hozza, kutatja és tanulmányozza. 

 

Kerekes Dalma tizenegy éve a Nagyvárad Táncegyüttes tagja, itt találkozott először a kortárstánc világával, ahol azóta is két műfajban tevékenykedik. Joó Renáta a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakán végezte tanulmányait, miközben az András Lóránt Társulat biztosított lehetőséget a szakmai fejlődésre. Két évig a Nagyvárad Táncegyüttes tagjaként tevékenykedett. E két év aktív közös munka elegendő időt és lehetőséget biztosított a bizalom és kíváncsiság létrejöttére, amely elindíthatta a közös alkotást és együttgondolkodást. 

 

Előadó: Kerekes Dalma Gabriella 

Alkotó: Joó Renáta 

 

 Györfi Csaba: Miközben engem néztek 

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!