Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Színházi Szemle / Lázadni veletek akartam - a Yorick Stúdió előadása

Színházi Szemle / Lázadni veletek akartam - a Yorick Stúdió előadása

A szemünk előtt zajló történelem megélésének a leghétköznapibb hétköznapok találkozási pontjaiban való pillanatnyi megállásban fel tudjuk- e tenni magunknak a kérdést: mi miért történhetett meg és annak mi a következménye?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 7. szerda, 20:00

Színházi Szemle / Lázadni veletek akartam - a Yorick Stúdió előadása
Bódi Attila nagy sikerű regényét színpadra alkalmazta Barabás Olga.
Az előadás 120 perc szünet nélkül.

1989 ősze, Ceauşescu Romániája. Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva, a diktatúra utolsó heteiben rendszerellenes akciókba kezd. Ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg nekünk a szerző, a legérzékenyebb korosztályon, a kamaszok szemén keresztül. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Ám az eufóriát nagyon hamar követi a tragédiák sorához vezető lebukás. Sok évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel, a tényekkel, hogy a sajátjukon kívül mások életét is gyökeresen felforgatták, tönkretették.

A saját sorsunk alakulásáért valóban csak mi vagyunk a felelősek? Kit és mit okolhatunk, ha a döntéseink mögött ott egy ország, amiben élünk, ott egy korszak, amibe beleszülettünk és amit áthat egy eszme, ott vannak a szüleink, a nagyszüleink, akik egymást választották, hogy mi megszülethessünk és ott a hibáztatható véletlen és a hibáztathatatlan Isten?

A Gyulai Várszínház és a Yorick studio 2022-es Kortárs Magyar Dráma-díjas előadása a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjának keretén belül kevésbé dramatizált előadámódban készteti a nézőt egy nagyon fontos dologra. A szemünk előtt zajló történelem megélésének a leghétköznapibb hétköznapok találkozási pontjaiban való pillanatnyi megállásban fel tudjuk- e tenni magunknak a kérdést: mi miért történhetett meg és annak mi a következménye?

Az előadás a 2022-es Városmajori Színházi Szemle programjában szerepel.

Közreműködők

Szereplők: László Csaba, Sebestyén Aba, Szász Csaba

Rendező: Sebestyén Aba
Zeneszerző: Cári Tibor, Szász Csaba
Díszlet- és jelmeztervező: Sós Beáta
Színpadra alkalmazta: Barabás Olga
Operatőr: Komesz Szilvia e.h.
Rendezőasszisztens: Talán Vanda e.h.
Hangosító: Incze Róbert
Fénytechnikus: Kovács Attila

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!