Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Szerelem
9

Szerelem

komédia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 27. szombat, 19:00

SÍK FERENC KAMARASZÍNHÁZ
Móricz Zsigmond: Szerelem
Móricz egyfelvonásosai alapján színpadra alkalmazta: Tege Antal

Móricz Zsigmond egyfelvonásos műveiből készült csokor, melyet színházunk a szerelem témakör köré fon. A darabban kiderül az író zseniális emberismerete, humora, dramaturgiai érzéke és a helyzetkomikumok felismerése. Minden mondata hasznos, minden instrukciója a
színésznek kincs, a tájszólás pedig nélkülözhetetlen. ”Miko az ember házasodni akar, akko úgy elválogat, hogy olyan gyöngy felesige legyen, hogy még a csillagos Isten is irigyejje… oszt a végin kisül... hogy a szomszéd feleségit kellet vón elvenni.”

Az általunk bemutatott színdarab a szerelemre, a házassági perpatvarokra, legény-leány, férfi-nő kapcsolatokra épít. Az előadás felhőtlen szórakozást kínál a nézőnek, a színészeknek pedig önfeledt játékot. Kevesen tudják, hogy Móricz 1909-1924 között közel 20 egyfelvonásost írt. ezeket nagy sikerrel mutatta be többe között a Magyar Színház és a Vígszínház. Ebben az időben élte aranykorát az egyfelvonásos dráma Magyarországon. Ezek a darabok általában csokorba fűzve kerülnek bemutatásra. A háború utáni irodalomtörténészek és szerkesztők előszeretettel hagyták ki az egyfelvonásosokat Móricz köteteiből, mert féltek, hogy az a kép, amit az íróról kialakítottak csorbulni fog. Próbálták súlyos kérdésekkel viaskodó, komor, sőt humortalannak embernek beállítani. Ezzel szemben kortársai így fogalmaznak: „Móricz Zsigmond, akiknek munkáitól megkönnyebbül az élet, öntudatunk alatt sűrűsödő̋, ólmos érzés-felhők oszlanak föl. Oly csurom nevetség, oly garázda igazság, annyi puttonyos humor, oly ezer s ezer gyertyafényes kedvesség születik.”

Játsszák
Kovács Edit Jászai Mari-díjas
Fehér Tímea
Liszi Melinda
Nánási-Veselényi Orsolya
Bartus Gyula Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész
Csomós Lajos Jászai Mari-díjas
Katkó Ferenc
Gerner Csaba
Szabó Lajos
Koromné Kőrösi Berta
Márki Szabina
Hamar Vivien II. szh.
Horváth Bence I. szh.

Alkotók
Súgó: Kristály Alexandra           
Ügyelő: Szűcs Attila
Díszlet: Vacsi Dávid               
Jelmez: Kiss Kata
Koreográfus: Katona Gábor Harangozó Gyula-díjas
Zenei munkatárs: Gulyás Levente
Rendezőasszisztens: Kiss Kata
Rendező: Tege Antal

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett kipárnázott helyünkről. Persze, ehhez előbb helyet is kell foglalnunk itt, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Ajánló


Az emberben dúló harc az ösztönök világa és az intellektus között egy szimbolikus színpadi játékban mutatódik meg. A táncosok attraktív…

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

Egy szórakoztató este generációs utazással, önismerettel, görbe tükrökkel, aha-élménnyel, évtizedes emlékekkel és a jelen értelmezésével.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!