Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Szalóki Ági anyák napi koncertje / MINIMATINÉ

Szalóki Ági anyák napi koncertje / MINIMATINÉ

Játékos, önfeledt, spontán, a szó legjobb értelmében véve gátlástalan a gyerekközönség: éppen ez vonzza és hajtja lassan két évtizede Szalóki Ágit a kicsik, kisebbek, legkisebbek közé.

Aktuális előadásokSzalóki Ági anyák napi koncertje
Korosztály: 3-8 év

A számos más elismerés mellett Liszt Ferenc-díjjal is kitüntetett énekesnő pályáját olyan példaképek és mesterek határozták meg és alakították, mint Sebestyén Márta, Dresch Mihály vagy Szakcsi Lakatos Béla. Szalóki Ági repertoárja a régizenétől a népzenén át a világzenéig, az erdélyi népdalkincstől a jazzig ível. Elsősorban gyerekekhez szóló formációja attól is különleges, hogy kicsikre és nagyokra is számít: a zene, a ritmus, a szöveg, a dallam, a jól eltalált hangulat korhatár nélkül élvezhető. Szalóki Ági koncertjein eddig megjelent öt gyereklemezéről, a Téli-nyári labodáról, a a Fonogram díjas Cipity Lőrincről és Gingallóról, a Körforgásról és a nemrégiben megjelent legújabb albumról, a Zümmögő időről válogat. A koncert különlegessége, hogy anyák napján az alkalomhoz illő dalcsokorral készül az énekesnő. Szalóki Ági gyerekkoncertjein az énekelt versek között József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Erdős Virág, Szabó T. Anna vagy Jónás Tamás költeményei is megszólalnak. A sokszínű zenei világ gyökereit magyar, cigány, afrikai és indiai hagyományokban kell keresni.
A koncert különlegessége, hogy anyák napján az alkalomhoz illő dalcsokorral készül az énekesnő. Szalóki Ági gyerekkoncertjein az énekelt versek között József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Erdős Virág, Szabó T. Anna vagy Jónás Tamás költeményei is megszólalnak.

Ének, ütőhangszerek: Szalóki Ági

Közreműködők:
Gitár: Csókás Zsolt
Bőgő: Kovács Zoltán
Ütőhangszerek: Czibere József

Rendező: Müpa

Ajánló


HALÁSZ JUDIT új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!