Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


#szabadság #szerelem Kalmus Felicián csellóművész zenés irodalmi estje PREMIER

#szabadság #szerelem Kalmus Felicián csellóművész zenés irodalmi estje PREMIER

PREMIER előadás - Petőfi Sándor költő, forradalmár és nemzeti hős születésének 200. évfordulója alkalmából

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 11. szombat, 17:00

Örömünkre szolgál, hogy a Művészúr a Dóm Művészeti Szalont választotta PREMIERJE helyszínéül.

 

Közreműködik: Nagy Dániel Viktor Junior Príma díjas és Színikritikusok díjas színművész

 

Ebben a különleges zenés irodalmi műsorban Kalmus Felicián Great Great Grandma című lemezanyaga egészül ki Petőfi versekkel. Ahogy a magyar népdaloknak úgy Petőfi verseinek is a szabadság és a szerelem talán a legmeghatározóbb motívumai. Téma párhuzamok, egymásra rímelő hangulatok, egymást kiegészítő gondolatok színes kavalkádja elevenedik meg előttünk. A zene hocsak lágyan aláfesti, hol finoman kiegészíti máskor pedig élénken reflektál a versekben megfogalmazódó képekre, gondolatokra.

 

A versek Nagy Dániel Viktor tolmácsolásában szólalnak meg.

 

Külön érdekessége az estének, hogy Felicán hangszere 1849-ben készült, egyidős az utolsó Petőfi versekkel.

 

Kalmus Felicián:

 

Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába.

 

Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes instrumentális (hangszeres) zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg. 

 

2018 nyarán Great GreatGrandma címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait. Az album mottója: Ükanyám dalai az én világomban.

 

2019-ben a keringők és etűdök világába kalauzolja a hallgatót No2 című lemezének dalain keresztül. Az albumon található tizenegy vadonatúj dal mind Felicián saját szerzeménye, zenei világának, sokszínűségének izgalmas lenyomata. Múlt és jelen műfajok és stílusok, olyan harmóniában fonódnak egybe játékában, hogy az egész estén át tartó varázslat még hosszú ideig elkíséri a hallgatóját.

Ajánlatunk


2023-ban Magyarország számos nagyvárosában megrendezésre kerül a Nessaj On Tour. Április 23-án vasárnap Dunaújvárosban találkozhatsz Nessajjal a Kultik Moziban!

Nóra és Alvin fordított Ádám-Éva történetet él át. Az ő sorsuk az, hogy a kihalt emberiség utolsó párjaként "újra elhinthetik az emberi faj magvát az univerzumban". Mindezt úgy, hogy abszurd módon össze vannak zárva egy lakásban, ahonnan nem tehetik ki a lábukat.

Ajánló


2023. március 25-én lesz 40 éve, hogy a Madách Színház bemutatta a Macskák című musicalt!

• 19:00 Kapunyitás • 20:15 Dzsúdló koncert • 22:00 Azahriah koncert

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!