Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


smART! XTRA // I Scroll Therefore I Am x Loop Gallery

smART! XTRA // I Scroll Therefore I Am x Loop Gallery

A Loop Gallery 2019/2020 évadában kortárs magyar művészek munkáin keresztül olyan kérdéseket vizsgálunk, mint hogy milyen módon válik a tartalomfogyasztás és –gyártás központi médiumává a képernyő, milyen eszközökkel manipulálódnak a létrejövő tartalmak és hogyan torzul el a saját valóságunkról alkotott percepciónk.  több

smART! XTRA
I Scroll Therefore I Am x Loop Gallery

Hány eseményre igazoltál ma vissza? Hány Insta-sztorit pörgettél át a villamoson valamilyen érdekes tartalom után kutatva? Szelfit lőttél esetleg az irodai liftben? És küldtél tovább cicás vagy politikusos mémet egy Messenger-chatben munka helyett? Hogyan válhat az online eszköztár és vizuális kommunikáció az offline(-nak képzelt) élmények integráns részévé?

A Loop Gallery 2019/2020 évadában kortárs magyar művészek munkáin keresztül olyan kérdéseket vizsgálunk, mint hogy milyen módon válik a tartalomfogyasztás és –gyártás központi médiumává a képernyő, milyen eszközökkel manipulálódnak a létrejövő tartalmak és hogyan torzul el a saját valóságunkról alkotott percepciónk. Egyszóval hogyan mosódik el a határ valóságos és digitális között?

A Loop Gallery jelenlegi koncepciója a Trafó felújításának helyzetéből indult ki. Mivel a felújítási munkálatok alatt a galéria elsődleges médiuma, a Trafó bejárata mellett elhelyezett flatscreen nem tud üzemelni, ezért a Loop Gallery Facebook-oldala szimpla promóciós eszközből kiállítótérré alakult át és az ebből a pozícióváltásból adódó kérdések mentén szerveződött kiállítási programja.

Meghívott előadók : SÁRAI Vanda, BÍRÓ Dávid, FILLÉR Máté
Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea
Együttműködő partnerek: Let it Be! art agency

Ajánló


Esther Greenwood élete a megtestesült amerikai álom. Húszévesen egy híres női magazin ösztöndíjas…

Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos…

1988-ban a Vígszínházban mutatták be – és azóta is repertoáron tartják – az…