Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


(S)IKERTÖRTÉNETEK beszélgetős programsorozat

(S)IKERTÖRTÉNETEK beszélgetős programsorozat

 

Dragomán György és Ungváry Krisztián saját szakmájában, az irodalomban, illetve a történettudományban a középnemzedék legjelentősebb képviselői közé tartozik. Nem celebek, hanem igazi sztárok, akikkel Kőrizs Imre szerkesztő, kritikus beszélget kapcsolódási pontokat keresve. A program izgalmas, könnyed mégis tartalmas diskurzust ígér, mert a jelenlévőknek nemcsak szakmai zsenialitását mutatja meg, hanem jártasságát más műfajokban is!

Dragomán György (1973, Marosvásárhely)

* Író, Az oroszlánkórus és a Rendszerújra című novelláskötetek, A pusztítás könyve, a Máglya és a több mint harminc nyelvre lefordított Fehér király című regények szerzője. A Nők Lapja és Qubit állandó munkatársa.

* Gasztronómiai szakember, profi hobbiszakács és visszavonult étteremkritikus. A Főzöskönyv című irodalmi szakácskönyv szerzője.
Ungváry Krisztián (1969, Budapest)

* Történész, az MTA doktora, a huszadik századi magyar történelem szakértője. Többek közt A magyar honvédség a második világháborúban és a nyolc kiadásban megjelent Budapest ostroma című könyvek szerzője.

* Gyűjtő: Rákosi Mátyáshoz köthető dokumentumok 1941 és 1970 között keletkezett teljes hagyatékának digitalizált másolatait például hozzáférhetővé tette Budapest Főváros Levéltárában.

* Borász, a tokaj–hegyaljai Vay Borászat tulajdonosa és szőlész-borásza.
Kőrizs Imre (1970, Budapest)

* Költő, szerkesztő, kritikus, a Miskolci Egyetem Magyar Nyelv és Irodalomtudományi Intézetének docense.

Jegyár: 1500 Ft

 

Ajánló


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

1870. április 30-án született a népszerű zeneszerző, operettkomponista és karmester, Lehár Ferenc. Az évforduló alkalmából nagyszabású ünnepi gálaműsorral készül a…

A helyszín egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni. Victoria, aki alig öt napja…