Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Schubert-triók/4 - Összkiadás élőben. Szabadi Vilmos, Camille Thomas és Farkas Gábor

Schubert-triók/4 - Összkiadás élőben. Szabadi Vilmos, Camille Thomas és Farkas Gábor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 16. szerda, 19:00

Schubert: 2. (Esz-dúr) zongoratrió, D. 929

SZÜNET

Schubert: a-moll („Arpeggione”) cselló-zongora szonáta, D. 821
Schubert: h-moll rondó, D. 895
Schubert: F-dúr adagio és rondo concertante, D. 487

Szabadi Vilmos (hegedű), Camille Thomas (cselló), Farkas Gábor (zongora)
Közreműködik: Bársony Péter (brácsa)

Az 1816-os évben számos figyelemre méltó kamarazenei kompozíció került ki Schubert keze alól. Az első hegedű-zongora szonáták mellett két koncertrondó is készült, köztük az F-dúr zongoranégyes (D. 487). Egyik sem jelent meg nyomtatásban szerzője életében, ennek azonban nem Schubert sokáig szívesen feltételezett mellőzöttsége volt az oka, hanem a zeneszerző fiatal kora. Az egy évtizeddel később komponált h-moll rondót (D. 895) ugyanis már teljes természetességgel publikálta Haydn egykori, tekintélyes kiadója, az Artaria. A komponista szenvedélyesen nosztalgikus szépségű, romantikus stílusának minden lenyűgöző vonását magába sűrítő, nagyszabású Esz-dúr trió (D. 929) is napvilágot látott 1828-ban Probstnál, igazolva, hogy Schubert nem elfeledve, hanem egy fantasztikusan ígéretes karrier kapujában halt meg alig néhány héttel később. Az 1824-ben komponált, eredetileg arpeggionéra írt szonáta viszont csak évtizedekkel szerzője halála után, 1871-ben jelent meg nyomtatásban. Ezt a művet ezúttal csellón adja elő Camille Thomas.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!