Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Rőmer Ottó és tanítványai – népzenei koncert
2

Rőmer Ottó és tanítványai – népzenei koncert

Rőmer Ottó neve már a ’70-es évektől beírta magát a népzenész szakmába. Klasszikus hegedűtanári diplomája mellett családi örökségként a népzene is része életének.  több

Diák, pendíts hárfákra! - Rőmer Ottó koncertje barátaival és tanítványaival

Rőmer Ottó neve már a ’70-es évektől beírta magát a népzenész szakmába. Klasszikus hegedűtanári diplomája mellett családi örökségként a népzene is része életének. Komolyzene-tanári munkájával párhuzamosan elsőként a Délibáb együttes tagjaként, később a Gereben és a Karikás, a kilencvenes évektől a Morotva és a Szeredás zenekarok zenészeként vált ismertté. Színpadi, táncházzenészi és tánckísérő feladatkörét a népzene folyamatos gyűjtése, tanulása, illetve tanítása is kiegészíti. Nevéhez fűződik Tiszafüreden az alapfokú, illetve Nyíregyházán a Joób Árpáddal közös erővel felépített felsőfokú népzeneoktatás. Tanárként alapos módszertani és technikai felkészültségével, autentikus játékmódjával, precíz lejegyzéseivel, előadói igényességével, kreativitásával és magával ragadó egyéniségével népzeneoktatásunk jeles személyiségévé vált.

Növendékei a Tiszafüredi Fekete László Zeneiskola, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium, a Nyíregyházi Egyetem tanulói, népzenei táborok résztvevői.

A „mester”, koncertjén ezen intézményekben végzett növendékeivel, a méltán ismert, Hajdú-Bihar megyei Príma-díjas Dezsőházi Tamással (Bürkös zenekar), a Hagyományok Háza Archiválási Osztályának vezetőjével, Molnár Péterrel (Herczku Ági és a Banda, Kalász Banda), valamint a Birminghami Szimfonikus Zenekar brácsa-szólamvezetőjeként működő fiával, Rőmer Ádámmal (Folktone együttes) és népzenetanár-etnográfus lányával, Kompár-Rőmer Judittal (Molnár Miklós és zenekara) játszik.
Közreműködik továbbá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, Páva-díjas Ecsedi-Oláh Petra énekes, és a Csík zenekar cimbalmosa, harmonikása, Barcza Zsolt, akikkel az elmúlt években lemezeken, koncerteken, táborokban dolgoztak együtt.
Jelenlegi növendékei közül a tiszafüredi Bíró Attilát ismerhetjük meg.

A rendezvény a Hagyományok Háza és Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Ajánló


Ray Cooney a nevettetés művészetében szinte felülmúlhatatlan bravúrvígjátéka a Madách Színház több évtizedes…

Christopher egy napon élettelenül találja Wellingtont, a szomszédék kutyáját. Wellingtont vasvillával ölték meg.…

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus…