Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Rocksuli
2

Rocksuli

Dewey Finn, a munkanélküli rockzenész, a barátja neve alatt helyettesítő tanári állást vállal egy elit magániskolában. Dewey, az idealista álmodozó rockbandát szervez a kisdiákokból..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 18. kedd, 19:00

Rocksuli

Színpad totálsötét... Hirtelen egy fénysugár – közepén a Rockcsászár, nyakában a gitárja! A rajongók tömege azonnal extázisba esik a Bálvány láttán. A Húrok Mestere elégedetten futtatja végig a tekintetét tomboló közönségén, és már belecsapna az első akkordba... amikor felébred, hogy a bilibe lóg a keze. Dewey Finn valójában elfuserált, amatőr rockzenész, akit egy hajszál választ el attól, hogy élete becsődöljön: egyszerre rúgják ki a zenekarából, az állásából, ráadásul a lakbérrel is hónapok óta tartozik. Csak a csoda segíthet rajta... A csoda egy telefonhívás formájában érkezik, és a lompos rocker már másnap helyettes tanári állást vállal a lakótársa nevében egy elit magángimnáziumban. Amikor rájön, hogy jólfésült nebulói vérbeli zenészek, mindent egy lapra tesz fel: elhatározza, hogy segítségükkel megnyeri a Bandák Csatája nevű rockfesztivált. De vajon hogyan sikerülhet a terve, ha a botcsinálta tanár úr gyerekesebb, mint a diákjai?

Andrew Lloyd Webber legújabb, 2015-ben bemutatott musicalje a hasonló című film történetét meséli el, és semmi kétség: a Broadway és a londoni West End után most a magyar közönséget is meghódítja. A Jézus Krisztus Szupersztár világhírű zeneszerzője újból rockos hangszerelésre váltott; a szellemes és fordulatos színdarabot átszövő erőteljes, fülbemászó dalai ismét bebizonyítják: a rock and roll örök!

A Rocksuli színrevitelének jogát közvetlenül a londoni bemutató után nyerte el a Madách Színház és Szirtes Tamás, és ezúttal is non-replica változat készül a musicalből, ráadásul a kontinensen először Budapesten lesz látható Andrew Lloyd Webber sikerdarabja.

A Rocksuli az azonos című, 2003-ban nagy sikert aratott film nyomán készült. Mike White forgatókönyve egyszerre himnusz a rockzenéhez és különös szerelmi történet. A főszereplő Dewey Finn, a munkanélküli rockzenész, aki a barátja neve alatt helyettesítő tanári állást vállal egy elit magániskolában. Dewey, az idealista álmodozó rockbandát szervez a kisdiákokból…

A film forgatókönyvéből Julian Fellowes, a népszerű Downton Abbey című sorozat atyja írta a musical szövegkönyvét. A dalszövegeket Glenn Slater szerezte, aki a Kis Hableány, illetve a Love Never Dies dalszövegeit is írta. Andrew Lloyd Webber legújabb musicalje 2015 decemberében debütált a Broadwayn, majdnem egy évvel később pedig a londoni West Enden.

A Rocksuli musical szinte teljes zenéjét Andrew Lloyd Webber szerezte, szemben a filmmel, amely a kor nagy rockslágereit tartalmazta. Egyetlen egy dal azonban a filmből bekerült a musicalbe is.

A Rocksuli szereposztása:
Dewey Finn............ Borbély Richárd, Serbán Attila, Szemenyei János
Rosalie Mullins....... Gallusz Nikolett, Krassy Renáta, Mahó Andrea
Ned Schneebly....... Puskás Péter, Sánta László
Patty Di Marco....... Balogh Anna, Baranyai Annamária
Theo....................... Kiss Ernő Zsolt, Pesák Ádám

Valamint a Rocksuli gyerekcsapata

Alkotók:
Fordítók: Bárány Ferenc, Puller István
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Zenei vezető: Kocsák Tibor
Karmester: Kocsák Tibor, Köteles Géza, Zádori László
Díszlettervező: Rózsa István
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Animáció: Vízvárdi András
Játékmester: Bencze Ilona
Szcenikus: Szűcsborus János
Világítástervező: Madarász Madár János
Rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia
Koreográfus asszisztens: Molnár Ferenc, Váradi Éva

Rendező: Szirtes Tamás

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg…

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!