Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Rejtélyes történelem - Titok a világ tetején – Kőrösi Csoma Sándor életének, munkásságának rejtélyei

Rejtélyes történelem - Titok a világ tetején – Kőrösi Csoma Sándor életének, munkásságának rejtélyei

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 30. csütörtök, 19:00

Vendég: Kelényi Béla tibetológus, főmuzeológus (Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum)

Hogyan ébredt fel a magyar őshaza iránti érdeklődés a nagyenyedi székely diákban? Szellemes formulája szerint a „kik vagyunk?” kérdésére a „honnan jöttünk?” adja meg a feleletet. Valóban tartalmaznak az ősi tibeti iratok adatokat a magyar őstörténetre vonatkozóan? Kik azok a jugarok, akikról Csoma olvasott? Miért nézhették kémnek az angolok az ágrólszakadt magyar vándort? Kik azok a sárgasüvegesek, akikkel Phuktalban találkozott? Hogyan lehetséges, hogy Kalkuttában egy magyar festő készített róla portréképet? Igaz-e, hogy Csoma a „Nyugat bódhiszattvája”? Igaz-e, hogy a sírja buddhista zarándokhellyé vált? Meg lehet-e Budapestről menteni a zanglai kolostort? Megtalálta-e Csoma, amit keresett és sikerült-e elérnie eredeti, tudományos célját? Minderről, illetve arról is, hogy van-e Csoma-kultusz a magyar világban és a magyar kultúrában, Kelényi Béla tibetológusal beszélgetünk.

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. június 30-ig.

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!