Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Quatuor Arod - vonósnégyes / RISING STARS

Quatuor Arod - vonósnégyes / RISING STARS

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) tagjaként a Müpa minden évben részt vesz a Rising Stars („Feltörekvő csillagok”) sorozat megrendezésében. A koncerteken ifjú művészek mutatkoznak be, és a programokon kortárs bemutatók is szerepelnek; az új művek megrendelője az ECHO.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 23. péntek, 17:30

Az Arod Vonósnégyest 2013-ban alapította négy francia muzsikus. A nemzetközi figyelem akkor irányult rájuk, amikor alig háromévi közös munka után, 2016-ban megnyerték az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi megmérettetést, az ARD, a Németországi Regionális Közszolgálati Műsorszórók Szövetsége müncheni nemzetközi versenyét. A négy muzsikus már ezt megelőzően is olyan versenyeken győzedelmeskedett, mint a 2015-ös koppenhágai Carl Nielsen Kamarazenei Verseny vagy a FNAPEC, a Konzervatóriumi Hallgatók Szövetségeinek Nemzeti Szervezete 2014-es párizsi versenye.
A Quatuor Arod olyan vonósnégyesektől tanult, mint az Artemis, a Diotima vagy az Ebène Kvartett. Aki hallotta nemrég megjelent első lemezüket, egy Mendelssohn-művekből készült válogatást, tudja, mi sikerük titka. Egyszerű: a nélkülözhetetlen tehetségen és rátermettségen túl a művek felé forduló figyelem, a maximalizmus, a zeneszerzők és kompozícióik iránti különleges érdeklődés és teljes odaadás. Ez sugárzik a Quatuor Arod Mendelssohn-lemezéről, s bizonyára ezzel a lelkesedéssel fordul majd az együttes a toulouse-i születésű Benjamin Attahir (1989) új műve felé is, amelyet budapesti koncertjükön magyarországi bemutatóként szólaltatnak meg.

A Rising Stars-programba jelölte: Bozar Brussels & Concertgebouw Amsterdam

Műsor:

Haydn: Esz-dúr vonósnégyes, op. 76/6
Benjamin Attahir: új mű (az ECHO felkérésére)
Schumann: a-moll vonósnégyes, op. 41/1

Quatuor Arod:

hegedű: Jordan Victoria, Alexandre Vu
brácsa: Corentin Apparailly
cselló: Samy Rachid


Ajánlatunk


musical két részben

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!