Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Quartet Ajaton: Early Music in the Latest Way
2

Quartet Ajaton: Early Music in the Latest Way

A négy zenész a jazz, a barokk és a tango nuevo műfajában éppúgy otthonosan mozog, mint a kísérleti és az improvizatív zenében, közös produkcióikkal pedig immár hét éve kínálnak izgalmas zenei élményt a közönségnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 24. szombat, 20:00

Quartet Ajaton: Early Music in the Latest Way

Közreműködik:
Mia Simanainen - ének
Henrik Sandås - bandoneon
Kari Ikonen - Moog szintetizátor
Aino Juutilainen - cselló

“Második zenei kalandozásunk céljául azt tűztük ki, hogy időutazást tegyünk, felfedezzünk különféle tradíciókat, és hidat építsünk régi és új között. Az idejátmúlt dalokat izgalmas, szórakoztató és nyitott zenévé akartuk varázsolni, olyan zenévé, amelyet évszázadokkal ezelőtt az emberek utópikusnak tartottak volna.” Az ajaton szó jelentése a finn nyelvben: időtlen; nevéhez híven a szokatlan hangszer-összeállítású quartet szeret utazást tenni letűnt korok világába. Második albumukon (Early Music in the Latest Way, Alba Records 2021) a reneszánsz és a barokk zenére fókuszálnak. Gondosan megmunkált, finom részletekben gazdag átdolgozásokat szólaltatnak meg merész és pazar módon, csípős jazzharmóniákkal és elmélyült improvizációval. A hangzások elegáns palettája pezsgő ritmusokkal kiegészülve invitálja mélybúvárkodásra vagy éppen űrutazásra a hallgatót. A négy zenész a jazz, a barokk és a tango nuevo műfajában éppúgy otthonosan mozog, mint a kísérleti és az improvizatív zenében, közös produkcióikkal pedig immár hét éve kínálnak izgalmas zenei élményt a közönségnek. A Mia Simanainen énekesnő által alapított Ajaton Quartet már Finnországban, Észtországban, Svédországban, Angliában és Oroszországban is koncertezett.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!