Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Puccini: Lidércek/Krizantémok

Puccini: Lidércek/Krizantémok

Bohémélet, Tosca, Pillangókisasszony: Puccinit legnépszerűbb operái alapján ismeri a világ. Műhelyéből ezen az estén két igazi ritkaságot láthatunk-hallhatunk: az egyik hangszeres mű, a másik vokális, de mindkettő korai kompozíció, még a nagy sikerek előtti esztendők termésének képviselője.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 31. vasárnap, 19:00

Giacomo Puccininak (1858-1924) nem hullott ölébe a siker: fiatalon még meg kellett küzdenie az elismerésért. Első operáját Lidércek (Le villi) címmel a Sonzogno kiadó 1883-ban meghirdetett pályázatára nyújtotta be, ám a zsűri még csak figyelemre sem méltatta a darabot. Hogy egy évvel később mégis színre került és nagy közönségsikert aratott, az idősebb pályatárs, Arrigo Boito támogatásának köszönhető. A mű romantikus varázstörténet, amelyben a szirén által elcsábított és így a hűtlenség bűnébe esett vőlegényt a bosszúálló lidércek halálra táncoltatják.
Néhány évvel a Lidércek után - de még mindig a meghatározó sikerek előtt -, 1890-ben Puccini elégikus hangvételű vonósnégyest komponált Krizantémok címmel. A darabot zenekari változatban is szokás megszólaltatni - ezúttal is így halljuk majd.
Ezen ez estén a két mű párba állítva képviseli az ifjú Puccinit: a Krizantémok balettként, Vincze Balázs koreográfiájával, a Pécsi Balett művészeinek előadásában, az opera Marina Rebeka és Martin Muehle főszereplésével. A műveket Puccini és a veristák avatott szakértője, a milánói Alberto Veronesi vezényli; a félig szcenírozott előadást Káel Csaba rendezi.

Félig szcenírozott előadás.

Koprodukciós partner: Puccini Festival, Torre del Lago

Vezényel: Alberto Veronesi

Szereplők:

Anna: Marina Rebeka
Roberto: Martin Muehle

Közreműködők:
Pécsi Balett
Pannon Filharmonikusok

koreográfus: Vincze Balázs
rendező: Káel Csaba

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!