Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


ProArt Dance Company: Oneness

ProArt Dance Company: Oneness

Oneness

 több

Koreográfia: Martin Dvořák, Lukáš Lepold
Zene: Olafur Arnalds, Ben Frost, Nils Frahm

A történelem minden egyes pillanatban íródik. Egy szempillantás alatt válik múlttá a jelen, melyet bárki megfigyelhet. A Oneness című táncelőadás ezt a folyamatot tárja fel az itt és most-ban. A cseh ProArt Társulat a fizikai és lelki kötődésünket kutatja ehhez a jelenséghez kapcsolódóan. A közönség előtt megjelenik ez a kettőssége az elme tudatosságának és a mozdulatok folyamának. Ebből fakadnak a teljes jelenlét percei, a percekben megélt idő pillanatai.

Blatný

Koreográfia: Martin Dvořák
Zene: František Chaloupka, Pavel Blatný, Nils Frahm

A Blatny című darab a cseh költő, Ivan Blatny versein alapszik – az ő költészetének művei, és az általa elmondott beszédek szolgálnak eszközéül az érzelmek kifejezésének, képek felidézésének. A kreativitás három eleme, a szó, a zene és a mozgás, és ezeknek kölcsönös egymásra hatása. A mozgás reagál a szövegre, míg a zene válaszol a mozgásra és a szavakra. A kreatív folyamat lényege a verseken alapuló improvizációs mozgásvilág, és ennek kölcsönös visszahatása. A darabban hallható zenék a költő unokatestvérének, a zeneszerző Pavel Blatny műveiből is kerültek kiválasztásra, illetve a cseh kortárs zeneszerző Frantisek Chaloupka művei Ivan Blatny verseire.

Budapest Táncszínház

Black and Light

Van egy álmom, és ezt élem 30 éve. Ezt sok barátommal megosztottam a világon. Amit megosztunk, megélünk, olyan mint egy felismerés, ünnep. Ezt az álmot úgy hívják tánc. A tánc sokszínű, amely szabadságot ad nekünk. A szabadság nyitottá tesz. És ez a szabadság az örökkévalóság.

Ajánló


Az Átrium nyári bemutatója egy viharvert színitársulat életébe enged bepillantást, a valósággal való…

Rúzsa Magdi Máté Péter- Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő.

Az ősz legizgalmasabb rockkoncertjén legendák találkoznak 2019. november 8-án, a Papp László Budapest…