Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


ProArt Dance Company: Oneness

ProArt Dance Company: Oneness

Oneness

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 9. péntek, 20:00

Koreográfia: Martin Dvořák, Lukáš Lepold
Zene: Olafur Arnalds, Ben Frost, Nils Frahm

A történelem minden egyes pillanatban íródik. Egy szempillantás alatt válik múlttá a jelen, melyet bárki megfigyelhet. A Oneness című táncelőadás ezt a folyamatot tárja fel az itt és most-ban. A cseh ProArt Társulat a fizikai és lelki kötődésünket kutatja ehhez a jelenséghez kapcsolódóan. A közönség előtt megjelenik ez a kettőssége az elme tudatosságának és a mozdulatok folyamának. Ebből fakadnak a teljes jelenlét percei, a percekben megélt idő pillanatai.

Blatný

Koreográfia: Martin Dvořák
Zene: František Chaloupka, Pavel Blatný, Nils Frahm

A Blatny című darab a cseh költő, Ivan Blatny versein alapszik – az ő költészetének művei, és az általa elmondott beszédek szolgálnak eszközéül az érzelmek kifejezésének, képek felidézésének. A kreativitás három eleme, a szó, a zene és a mozgás, és ezeknek kölcsönös egymásra hatása. A mozgás reagál a szövegre, míg a zene válaszol a mozgásra és a szavakra. A kreatív folyamat lényege a verseken alapuló improvizációs mozgásvilág, és ennek kölcsönös visszahatása. A darabban hallható zenék a költő unokatestvérének, a zeneszerző Pavel Blatny műveiből is kerültek kiválasztásra, illetve a cseh kortárs zeneszerző Frantisek Chaloupka művei Ivan Blatny verseire.

Budapest Táncszínház

Black and Light

Van egy álmom, és ezt élem 30 éve. Ezt sok barátommal megosztottam a világon. Amit megosztunk, megélünk, olyan mint egy felismerés, ünnep. Ezt az álmot úgy hívják tánc. A tánc sokszínű, amely szabadságot ad nekünk. A szabadság nyitottá tesz. És ez a szabadság az örökkévalóság.

Ajánlatunk


Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!