Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


PREMIER koncert Kremerata Baltica

PREMIER koncert Kremerata Baltica

Az „Eine (andere) Winterreise” (Franz Schubert nyomán) kompozíciós ciklus Gidon Kremer kezdeményezésére, a Kremerata Baltica (25) és Gidon Kremer (75) évfordulójára jött létre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 22:00

PREMIER koncert Kremerata Baltica

Gidon Kremer sok zeneszerzőt inspirált arra, hogy speciális projektekhez alkossanak zenét. Az új zene gyakran egy-egy szeretett zeneszerző előtti tisztelgésként, egyben állandó inspirációforrásként is készül el.
10 évvel ezelőtt a Winterreise előtt egy másik hasonló projekt is készült – BACH: The Art of Instrumentation: Homage to Glenn Gould. Hét zeneszerző írt variációkat Johann Sebastian Bach Das Wohltemperierte Klavier témáiból és Glenn Gould zongoraművész adta elő.

20 évvel ezelőtt Gidon Kremer Leonyid Deszjatnyikovtól kért egy darabot, aki neki és Kremerata Balticának dedikálta az új művét, a Wie der alte Leiermann hegedűre és a vonószenekarra. Itt a zeneszerző Schubert Winterreise című művének utolsó dalára utal. A zeneszerző megjegyezte, hogy ez a tizenkilencedik század elején keletkezett dal a minimalizmus remeke volt, és saját opusa nem tekinthető sem parafrázisnak, sem fantáziának, hanem csupán egy kirakós darabjának, egy kommentárnak a melankolikus dalhoz, melyben saját stílusát osztrák romantikus zenei utalásokkal ötvöz. Ebben az új Schubert-dedikációban a fantázia-kommentárokat Gidon Kremer meghívására további négy zeneszerző adja, akik mindannyian a Kremerata Baltica közeli munkatársai: Raminta Šerkšnyte, Alexander Raskatov, Victor Kissine és Georgijs Osokins. Schubert a kortársunk.

A hangverseny után Becze Szilvia beszélget Gidon Kremerrel.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!