Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


POKORNY LIA és HAMUPIPŐKE - Mesénkben a sorsunk?
4

POKORNY LIA és HAMUPIPŐKE - Mesénkben a sorsunk?

Szeretnéd megtudni, milyen titkos összefüggések rejlenek Pokorny Lia színművésznő és Hamupipőke sorsában? Gondolnád, mi mindent kaphatsz a kedvenc mesédtől? Mit jelentenek a mese fő szimbólumai a lencseválogatástól a bálig és az aranycipőig...?

 több

Aktuális előadások



Izgalmas kérdések, lenyűgöző összefüggések egy ízig-vérig mesés esten

Meglepő, de a legrégebbi mesék is meghökkentően aktuális üzeneteket rejtenek számunkra. Ezek a mesék akkor hatnak a legmélyebben, ha részleteiben és összefüggéseiben megértjük a képek, szimbólumok rejtett kódjait.

A jó mese mindig leírja a hibákat és a csapdákat, ezekkel párhuzamosan pedig a helyes irányt, a kiút lépéseit is. A választást természetesen ránk bízza.

Kitartó meseelemzési munkánk során a klasszikus mesék lángra gyújtották szívünkben a lelkesedést és a csodálatot, mert annyira pontosan és univerzálisan mutatják meg, mi is zajlik az emberi lélek belsejében. Mesénkben a sorsunk? – híres emberek kedvenc meséi sorozatunkkal célunk, hogy régi-új távlatokat nyissunk a mesét kedvelők számára: megmutatjuk, milyen összefüggések lehetnek sorsunk és gyermekkori kedvenc mesénk között.

Mert koránt sem véletlen, mi gyerekkorunk kedvenc meséje. Különösen izgalmas ez, ha figyelembe vesszük, hogy a mesebeli történet belső, lelki folyamatainkat szimbolizálja.

Hogyan bántak Hamupipőkével: elhagyták, elutasították, vagy igazságtalanok voltak vele? Esetleg megszégyenítették vagy elárulták? Miért ez Pokorny Lia kedvenc meséje?

Mit jelent a mostoha, a bál és vajon mi az aranycipellő vagy a levágott sarok saját életünkben? Hogyan szolgálja egy kedvenc mese olvasójának boldogulását?

Ha érdekelnek a válaszok, gyere el szeptember 19-én a Napfényes Rendezvényterembe, ahol egy nagyon bájos és karizmatikus színésznő osztja meg gondolatait és mesés élményeit - mindannyiunk gazdagodására.

 Az est házigazdái a Sajátmese-módszer megalkotóiként ismert „mesés házaspár”, Szedlmayer Bea és Korpusz Sándor.

Az előadás előtt vagy után kóstold meg a Napfényes Étteremben Lia egyik kedvenc fogását, a Napfényes Bowl-t, a jegyed felmutatásával 20 % kedvezménnyel! A kedvezmény persze akkor is jár a vacsorád árából, ha épp más fogásra vágysz...!

 
Az est házigazdáiról

Szedlmayer Beáta

Olasznyelv-tanár, fordító, innovatív transzperszonális pszichológiai terapeuta és sajátmese-tréner, A mese gyógyít című könyv szerzője (Casparus Kiadó, 2022.)
Korábban megjelent könyve: Netfüzet (Kossuth Kiadó, 2004.)
Férjével, Korpusz Sándor önismereti trénerrel a dr. Paola Santagostino milánói pszichoterapeutától tanult módszert fejlesztette tovább, ez alapján dolgoznak Sajátmese-módszer elnevezéssel.

Korpusz Sándor

Motivációs előadó, tréner, író, A mese gyógyít című könyv társszerkesztője.
Korábbi művei:
A szárnyaló bányaló – Boldogságtechnikai kézikönyv (Subrosa Kiadó, 1998.) című gondolkodásfejlesztő, probléma- és életrendszerező, önbizalom építő könyv.
Ilyen a pénz – A pénz a figyelmetlenektől a tudatosak felé áramlik (Colorcom Média Kft., 2005.)

Feleségével, Szedlmayer Beával közös tanulmányúton is részt vett Olaszországban Dr. Paola Santagostinónál, a mesepszichológia céges alkalmazási lehetőségeiről tartott képzésen. 2013. óta közösen tartanak sajátmese csoportos és céges tréningeket, tanfolyamokat és meseelemző előadásokat.

Ajánló


Németh György filmvetítéssel egybekötött zenés élménybeszámolója szeptemberben a Dél-Afrikai Köztársaságba repít minket!

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!