Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Pisztácia és mogyoró

Pisztácia és mogyoró

A darab szereplői egy bérház lakói. A földszinten, szoba-konyhában él a nyugdíjas, szentimentálisan vallásos Frau Wurm és a magát festőnek tartó, kis testi hibás fia, Herrmann. Fölöttük újsütetű jómódban a kispolgári Kovacic-család. Két nemzedék óta „törzsökös” osztrákok, de még mindig megkapják, hogy idegenek..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 8. kedd, 19:00

Werner Schwab: Pisztáció és mogyoró
radikális komédia
Fordító: Szajbély Mihály

Az osztrák dráma fenegyerekeként számon tartott Werner Schwab (1958-1994) 1991-es művét magyar színházak eddig keveset játszották. Fiatalon lett ismert és elismert a német nyelvterületen. Új színpadi nyelvet beszélt. Grazban született, ott is halt meg nagyon fiatalon, és a darab is ott játszódik. Egy bérház lakói a szereplők. A földszinten, szoba-konyhában él a nyugdíjas, szentimentálisan vallásos Frau Wurm és a magát festőnek tartó, kis testi hibás fia, Herrmann. Fölöttük újsütetű jómódban a kispolgári Kovacic-család. Két nemzedék óta „törzsökös” osztrákok, de még mindig megkapják, hogy idegenek. Az előkelő emeleti szinten Grollfeuer professzor özvegye, a múltból itt maradt tartással, mélységes megvetéssel a kisszerű „nép” iránt. A családi és szomszédi együttélés hétköznapi súrlódásait Schwab már-már apokaliptikussá fokozza azzal, hogy mindenki kimondja, amit gondol.

Szereplők
Kricsár Kamill...................... Wurmné
Fehér László....................... Herman, a fia
Keller János........................ Kovacic
Kerkay Rita......................... Kovacicné
Váradi Eszter Sára.............. Desiree
Varga Gabriella................... Bianca
Varga Mária........................ Grollfeuerné

Közreműködők
Ambrus Mária: Díszlettervező
Benedek Mária: Jelmeztervező
Ungár Júlia: Dramaturg
Horváth Iza: Ügyelő
Weil Szilvia: Súgó
Tusor Regina: Rendezőasszisztens
Zsótér Sándor: Rendező

Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!
Az előadás időtartama: 2 óra 20 perc egy szünettel

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!